Subota, 20. travnja 2024.
Home Moja Koprivnica Predavanje “Psihička patnja i računalne igre” i prikazivanje dokumentarnog filma “Otvoreni dijalog” redatelja Daniela Macklera u četvrtak u Knjižnici

Predavanje “Psihička patnja i računalne igre” i prikazivanje dokumentarnog filma “Otvoreni dijalog” redatelja Daniela Macklera u četvrtak u Knjižnici

0
Predavanje “Psihička patnja i računalne igre” i prikazivanje dokumentarnog filma “Otvoreni dijalog” redatelja Daniela Macklera u četvrtak u Knjižnici
Udruga Ludruga iz Zagreba predstavit će se u četvrtak u 17 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’.

Na programu je predavanje na temu “Psihička patnja i računalne igre: Integrativnobioetičke dimenzije Senuine žrtve” Luke Perušića, prikazivanje dokumentarnog filma “Otvoreni dijalog” redatelja Daniela Macklera te diskusije.

Udruga Ludruga osnovana je zbog potrebe osoba sa psihosocijalnim izazovima za vlastitom afirmacijom, odnosno potrebom prestanka patronizirajućeg odnosa okoline i struke. Želja im je bila pokrenuti osnaživanje ljudi u zajednici stvaranjem mreža uzajamne podrške.
Ludruga je specifična upravo po tome što su je osnovale, u njoj aktivno rade i osmišljavaju projekte, aktivnosti i događanja upravo osobe sa psihosocijalnim izazovima i iskustvom liječenja u psihijatrijskim bolnicama.

U radu Udruge sudjeluju i dobro su došli svi – i oni bez dijagnoza, stručnjaci s područja brige o psihičkom zdravlju, aktivisti, pripadnici ostalih marginaliziranih skupina, ali po principu isti među istima. Oni u aktivnostima sudjeluju kao dio tima kojemu je cilj i svrha rad na destigmatizaciji, detabuizaciji i senzibilizaciji javnosti za probleme s kojima se suočavaju osobe obilježene dijagnozama psihičkih bolesti.

Osnova takvih pozitivnih djelovanja su pozitivan i otvoren stav, podrška, iskrenost i tolerancija što je bit povjerenja i snage zajedničkog pomaka na bolje.

zatvori