Srijeda, 8. svibnja 2024.
Home Aktualno OBRAT U BAKOVČICAMA Mirjana Sočev umjesto Kneževiću glas za predsjednika dala zetu

OBRAT U BAKOVČICAMA Mirjana Sočev umjesto Kneževiću glas za predsjednika dala zetu

0
OBRAT U BAKOVČICAMA Mirjana Sočev umjesto Kneževiću glas za predsjednika dala zetu
Mirjana Sočev. Foto: privatna arhiva.
Mirjana Sočev. Foto: privatna arhiva.
Jučer je počelo konstituiranje vijeća mjesnih odbora u Koprivnici, a najveće iznenađenje dogodilo se u prigradskom naselju Bakovčice.

Iako je nezavisna lista Radovana Kneževića pobijedila lijevu koaliciju predvođenu SDP-om, za predsjednika je izabran SDP-ov Mario Lovnički, a za njegovu zamjenicu nezavisna Mirjana Sočev. A premda je za vijećnicu izabrana s nezavisne liste, upravo je Mirjana Sočev imala presudnu ulogu u izboru predsjednika s liste koja je dobila manje glasova. Dravi.info je rekla da izuzetno cijeni Radovana Kneževića, koji je u proteklih 20 godina puno učinio za selo, no, kaže, vrijeme je za promjene pa je podržala Lovničkog jer je istakao program potreban njihovom mjestu:

– Jako mi se svidjela tema koju je pokrenuo Mario Lovnički, inače moj zet, sa svojom ekipom i to sam odlučila poduprijeti. 20 godina naše mjesto ne da stagnira, mi smo otišli jako naprijed, no međuljudski odnosi su nam jako pali. Želimo da se krene naprijed, da zajedničkim snagama krenu naprijed udruge, želim da se događa nekakvo druženje. To je malo mjesto, nemamo ne znam što, ali ja želim da se krene naprijed i da se dogode te promjene u međuljudskim odnosima. Najbitnije su glave zajedno i da se krene naprijed. To je to.

Mirjana Sočev je rekla i da su joj na potezu čestitali i njeni kolege s kojima je bila na nezavisnoj listi, kao što i ona čestita dugogodišnjem predsjedniku Radovanu Kneževiću na svemu što je dosad uz pomoć Grada učinio, no, kako je rekla, vrijeme je za promjene.

A sam Radovan Knežević je nekoliko dana nakon izbora poslao mještanima Bakovčica pismo u kojem zahvaljuje na povjerenju koje su mu iskazali dajući mu, kako je napisao, glasove za šesti mandat predsjednika vijeća Mjesnog odbora. U pismu je pozdravio i one koji mu nisu dali glas, kao i one koji nisu izašli na izbore, no tome usprkos upravo je u Bakovčicama odaziv bio najveći.

Recimo i da u preostala tri mjesna odbora, u kojima su jučer konstituirana vijeća, nije bilo iznenađenja. Tako su predsjednici i zamjenici jednoglasno izabrani u Štaglincu, Draganovcu i Jagnjedovcu.

U Štaglincu je za predsjednika izabran Mario Jagušić, a za potpredsjednicu Matea Gačan; u Draganovcu je izabran Zlatko Hiržin, a za potpredsjednika Darko Jambor dok će vijeće mjesnog odbora u Jagnjedovcu voditi Kruno Višak i Anotnio Popijač.

Kako nam je rekla gradska pročelnica za poslove Gradskog vijeća i opće poslove Dubravka Kardaš, do kraja tjedna vijeća bi trebala biti konstituirana u svim gradskim mjesnim odborima. Za danas su sazvane konstituirajuće sjednice u Kunovec Bregu, Herešinu, Reki i Starigradu.

zatvori