Petak, 26. travnja 2024.

NAKON UTAKMICE NA PARKU PRINČEVA Dejan Zrinski: Svi smo očekivali praznik nogometa, ali glavni sudac je ‘ubio’ utakmicu

Nakon jučerašnje derbi utakmice između Tomislava iz Drnja te Bratstva iz Kunovca na Parku Prinčeva, repovi o načinu suđenja glavnog suca Maria Vecka povlače se i nakon prospavane noći.

Tomislav je slavio s konačnih 3:2, ali utakmica je od prve minute krenula “čudnim tijekom”. Na terenu je bilo izrazito “vatreno”, o čemu svjedoči podatak da je glavni sudac Vecko podijelio čak tri crvena i 14 žutih kartona.

Poveli su Drnjanci u 17. minuti preko Manojlovića, a samo sedam minuta kasnije gostujući igrač Vidaković zaradio je direktni crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača u prekidu igre. Kunovčani su s igračem manje uspjeli izjednačiti preko Jurčića, a od ovog trenutka utakmica je krenula u neželjenom smjeru. Vidjelo se da Vecko nikako ne može uspostaviti kontrolu na terenu, sudio je svaki i najmanji kontakt između igrača. U 42. minuti utakmice zbog prigovora sucu “požutio” je gostujući napadač Slijepčević, a samo tri minute kasnije isti igrač ponovno je zaradio žuti karton i poslan je na prijevremeno tuširanje. Na predah se otišlo s rezultatom 1:1.

>> Fotogaleriju s utakmice pogledajte ovdje

U 55. minuti drugog poluvremena, Tomislav ponovno dolazi u vodstvo preko Kovača. Samo deset minuta kasnije, domaći stoper Bukovac dobiva izravni crveni karton zbog naguravanja s protivničkim igračem. Iako su Drnjanci imali igrača više, igrači Bratstva neumoljivo su tražili drugi pogodak. To im se isplatilo u 77. minuti kada je iz jedanaesterca pogodio Hajdić. Međutim, samo minutu kasnije Peroković zabija za konačnih 3:2. Brzonogom napadaču ovo je bio 13. prvenstveni pogodak. Spomenimo još kako je u 80. minuti utakmice isključen i gostujući trener Jug.

Sve u svemu, Tomislav je na kraju slavio, ali svatko od 300 gledatelja koji su bili prisutni na utakmici složit će se da je utakmica na momente bila negledljiva zbog sudačkih odluka. Zanimljivo, glavni sudac prvo poluvrijeme je produžio za čak šest minuta.

– Prvo bih čestitao igračima Tomislava na pobjedi, a posebno bih pohvalio njihovog igrača Manojlovića koji je pokazao izniman fair play. Svi smo očekivali jednu lijepu sportsku nedjelju i praznik nogometa, ali glavni sudac Vecko svojim je sudačkim odlukama “ubio” utakmicu. Veseli me da smo i s dva igrača manje napadali Tomislav i nismo se predali do posljednjeg sučevog zvižduka. Međutim, ovo je bila negledljiva utakmica i svaka čast ekipama što su ju uspjele privesti kraju bez dodatnih tenzija – rekao je član Upravnog odbora Bratstva Dejan Zrinski.

Iz Drnja se u potpunosti slažu sa Zrinskim; utakmica je zbog sudačkih odluka prešla u rat na terenu, ali i u publici.

Donosimo i zapažanje delegata o organizaciji i događajima na utakmici između Tomislava i Bratstva:

“Organizacija utakmice prema propozicijama natjecanja. Na sastanku prije utakmice prisutne sve službene osobe. Redarska služba nije bila na visini zadatka i loše je obavila zadatak s obzirom na to da su na poluvremenu i na završetku utakmice na teren za igru ušle osobe koje nisu bile u zapisniku. Također je u nekoliko navrata u teren za igru ušlo nekoliko stranih osoba, kao što je slučaj bio u 64. minuti. Utakmica čvrsta, borbena i na momente nervozna, a u određenim trenucima izvan kontrole glavnog suca. Pogodci postignuti regularno, a kazneni udarac dosuđen opravdano. Glavni sudac utakmice bez opravdanog razloga produžio prvo poluvrijeme utakmice 6. minuta. Sporne situacije u 51. i 77. minuti utakmice. Suđenje glavnog suca nije bilo na razini, dok su pomoćni suci svoj posao odradili uglavnom dobro”, stoji u službenom priopćenju glavnog delegata Zlatka Šimčića.

Postavlja se pitanje dokle će Nogometni savez Koprivničko-križevačke županije ignorirati loše suđenje na derbi utakmicama, poglavito zato što ovakve stvari tjeraju ljude s nogometnih terena i “tribina”. Čar županijskog nogometa upravo je u druženju i prijateljskoj “zafrkanciji” nakon utakmice, a način suđenja kakav je bio u nedjelju jednostavno je podijelio obje ekipe i publiku.

zatvori