Petak, 26. travnja 2024.

DRAKONSKA KAZNA Nogometaš Omladinca iz Herešina kažnjen s godinu dana zabrane igranja zbog pogibeljnog starta

Danas je izrečena jedna od najvećih kazni u županijskom nogometu Koprivničko-križevačke županije u zadnjih nekoliko godina, i to Nikoli Kumeku, igraču Omladinca iz Herešina.

Disciplinski sudac Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije Darko Matošić, zbog isključenja na utakmici 13. kola Druge županijske nogometne između Omladinca i Rudara iz Glogovca, kaznio ga je po čl. 56 st. 2 Disciplinskog pravilnika HNS-a zabranom igranja u trajanju od jedne godine. Kazna teče od 19. studenoga, a to znači da će Kumek propustiti proljetni dio ove, ali i jesenski dio naredne sezone.

>> Igrač Rudara teško ozlijeđen u nedjeljnoj utakmici: Možda mi je to bila zadnja, premlad sam da riskiram zdravlje

Podsjetimo, Kumek je na spomenutoj utakmici isključen zbog pogibeljnog starta na Ivicu Krstitovića, kojem se dogodio dvostruki vanjski prijelom potkoljenice lijeve noge.

– Nažalost, kazna ne može vratiti Ivici zdravlje, a njegova ozljeda je za nas veliki gubitak budući da je kapetan i duša naše momčadi. Iskreno se nadam da će kazna poslužiti svrsi, da se i ostali igrači malo zamisle. Nadam se i da će suci početi ranije kažnjavati slične startove da se ovakve ozljede više ne dogode na nogometnim terenima – prokomentirao je Marko Martinović, vratar i predsjednik Rudara iz Glogovca.

Možemo razmatrati je li ova kazna primjerena ili ne, ali u svakom slučaju ulijeva nadu da više neće biti takvih prizora na županijskim nogometnim terenima. Igrači koji se bave nogometom rade to rekreativno i ponajprije zbog druženja i prijatelja, a pritom riskiraju svoje zdravlje i posao.

zatvori