Subota, 27. travnja 2024.

Igrač Rudara teško ozlijeđen u nedjeljnoj utakmici: Možda mi je to bila zadnja, premlad sam da riskiram zdravlje

Jučerašnju utakmicu 13. kola Druge županijske nogometne lige između Omladinca iz Herešina i Rudara iz Glogovca obilježila je teška ozljeda gostujućeg igrača.

Kapetan Rudara Ivica Krstitović u 60. minuti utakmice doživio je vanjski prijelom potkoljenice lijeve noge nakon duela s protivničkim igračem. Pozvana je hitna pomoć koja je Krstitovića odmah odvezla na hitnu operaciju u koprivničku Opću bolnicu.

– Operacija je prošla uspješno, ali još je sve svježe pa je bol dosta velika. Ozljeda je izrazito teška, pukle su dvije kosti potkoljenice, ugrađene su metalna šipka i pločica te nekoliko vijaka – rekao je Krstitović Dravi.info.

Što se tiče samog starta, iz oba kluba dobili smo potvrdu da je kod protivničkog igrača došlo do velike neopreznosti.

– Start je bio na nogu i ona je jednostavno pukla. Međutim, ne krivim protivničkog igrača jer vjerojatno nije ni njemu lako trenutno – rekao je Krstitović.

Kapetana Rudara čeka dug i težak oporavak, ali kako i sam kaže, nije siguran hoće li se vratiti na nogometne terene.

– Doktori su mi rekli kako bi oporavak trebao trajati minimalno šest mjeseci. Da budem iskren, trenutnog sam mišljenja da je to bila moja posljednja utakmica. Premlad sam da riskiram zdravlje, a kod kuće imam malo dijete, ne želim da ima tatu invalida. Ali nikad ne reci nikad, imam preveliku želju za nogometom i teško mi je pomisliti da ću se nakon ove ozljede oprostiti – zaključio je Krstitović.

Nakon ovakve teške ozljede, zaista se treba zapitati gdje je granica u ovakvim pogibeljnim startevima. Igrače bi svakako trebalo bolje zaštititi, a kako čujemo od igrača koji su jučer svjedočili ružnom prizoru, mnogi razmišljaju da se ostave nogometa zbog vlastitog zdravlja, obitelji i posla.

Redakcija Drave.info Krstitoviću želi brz oporavak.

zatvori