Petak, 19. travnja 2024.

Podravka Vegeta u Ljubljani traži prolaz u drugi krug Lige prvakinja, Saračević: Odlučivat će nijanse

Rukometašice Podravka Vegete ove subote čeka važna gostujuća utakmica u četvrtom kolu EHF Lige prvakinja.

U dvorani Kodeljevo snage će odmjeriti s ljubljanskim Krim Mercatorom i utakmica je to koja bi našim rukometašicama osigurala prolaz u drugi krug natjecanja.

Podsjetimo, klubovi su se prije dva tjedna susreli u Koprivnici i rezultat je tada bio 27:27.

– Ekipu Krim Mercatora ne treba posebno predstavljati. Imali ste ih prilike vidjeti ovdje u Koprivnici prije manje od dva tjedna. Ta utakmica je pokazala da smo s Krimom ravnopravni protivnici i da odlučuju samo neke nijanse. Po te nijanse idemo u Ljubljanu, a posebno me veseli činjenica da su napunjena i dva autobusa pa će cure imati i svoje navijače. Mi vjerujemo u dobar rezultat u Ljubljani – kazala je na današnjoj konferenciji za medije direktorica kluba Miranda Tatari Šimunović.

Svjestan da će nijanse odlučiti rezultat subotnje utakmice je i trener Zlatko Saračević:

– Što se tiče ekipe trenutno stanje je dobro, sve su igračice na raspolaganju, sve su zdrave i idemo odigrati pravu tekmu i pokušati pobijediti. Odlučivat će detalji, dnevna forma pojedinih igračica. Na tim detaljima u ovom trenutku i radimo puno, kroz razgovor, kroz treninge, a nastojimo ih poštimati.

Trenerove riječi potvrdila je i igračica Karyna Yezhykava:

– Atmosfera je sjajna i svi znamo da je ovo važna utakmica. Puno radimo na treningu, taktiku i sve, vjerujemo da će sve biti dobro i idemo pobijediti.

Utakmica počinje u subotu, 3. studenoga u 19 sati, a svi oni koji neće imati priliku biti glasna podrška s tribina moći će je pratiti na 2. programu HRT-a u izravnom prijenosu koji počinje u 18:55.

zatvori