Petak, 26. travnja 2024.

Ljubić: Županija nije odustala od nove Obrtničke škole, čim se ukaže mogućnost krećemo s tim projektom

Županija nije odustala od gradnje nove Obrtničke škole u Koprivnici, no projekt trenutno stoji iz vrlo konkretnih razloga.

Rekao je to dožupan Ratimir Ljubić odgovarajući tako na upit o namjerama Županije za realizaciju ovog zajedničkog projekta:

– Ulaganje u obrazovanje, tako i izgradnju Obrtničke škole Koprivnica, Županiji je jedan od glavnih prioriteta. Na žalost, ovog trenutka investiciju od 80 milijuna kuna Županija ne može sama financirati. Čekamo mogućnosti ili ulaganja Ministarstva obrazovanja i sporta, ili nekog drugog ministarstva, ili preko fondova da bismo izgradili ovu školu. Županija nije odustala od Obrtničke škole, normalno da ju želimo izgraditi i imamo to u planu, no trenutno za to nemamo financijske mogućnosti.

>> Jakšić: Ako Županija ne podrži novu Obrtničku školu u proračunu, krenut ćemo s gradskim projektom u Cvjetnoj

A premda u proračunu za iduću godinu neće biti izgradnje, Obrtnička škola itekako će biti zastupljena u glavnom financijskom dokumentu Županije, kaže dožupan Ljubić:

– Obrtnička škola Koprivnica proglašena je Centrom kompetencija. S tim u skladu bit će i velika, 50 milijuna kuna vrijedna investicija. Na žalost, to neće biti izgradnja nove škole već dogradnja postojećeg objekta – praktikumi za elektrotehniku, radionice, a vjerojatno i učenički dom. Ulaganja će biti, no nova zgrada Obrtničke škole nažalost će morati malo pričekati.

Dožupan Ljubić rekao je i da u županijskoj upravi stalno razmišljaju o izgradnji nove Obrtničke škole u Koprivnici te, čim se ukaže ikakva mogućnost, sigurno će, kaže, krenuti s tim projektom.

zatvori