Petak, 26. travnja 2024.

NOVA BLAGOVAONICA Učenici Područne škole Starigrad od jeseni će dobivati tople obroke

Početak nove školske godine prigoda je koprivničkoj izvršnoj vlasti za obilazak gradskih škola. Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić zajedno sa zamjenicom Melitom Samoborec te pročelnicom za društvene djelatnosti Anom Mlinarić obišao je danas Područnu školu Starigrad u kojoj je izgrađena nova blagovaonica.

– U Područnoj školi Starigrad krećemo s podjelom hrane. Ovdje je napravljena nova blagovaonica nakon dugog niza godina. Veseli me što će djeca i u ovoj školi, djeca koje ima zaista puno i svake godine sve više, imati priliku dobiti obroke koji će se pripremati u matičnoj školi – rekao je ravnatelj matične Osnovne škole “Braća Radić” Krešo Grgac.

Sa svakom novom godinom nastavljaju se ulaganja u školski sustav, rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Mišel Jakšić:

– Svake godine tijekom ljetnih mjeseci uložimo cca. 350 tisuća kuna u farbanje, lakiranje parketa, novu opremu, ali i nove instrumente. Tako sada konačno stavljamo u funkciju našu investiciju u Područnoj školi Starigrad tešku 160 tisuća kuna i tu samo mogu reći “obećano – izvršeno”. Puno se priča o toplim obrocima u područnim školama i evo sada i sa Starigradom krećemo u tu priču te idemo dalje prema Jagnjedovcu, Bakovčicama i Vinici.

A što se tiče same matične škole, koprivničke Osnovne škole “Braća Radić”, tamo su u tijeku radovi na energetskoj obnovi zgrade vrijedni 10 milijuna kuna za koje se očekuje će biti gotovi do kraja tekuće godine.

Dobra vijest za Osnovnu školu “Braća Radić” i Područnu školu Starigrad je i veći broj učenika nego prošle školske godine. Starigrad će od jeseni pohađati 89 učenika, a “Braća Radić” brojnija će biti za njih tridesetak pa će se tako za ove dvije škole dnevno pripremati oko 700 obroka.

– Mislim da smo jedna od rijetkih škola koja ima porast broja učenika, a još smo k tome i jedna od najvećih škola u Hrvatskoj – zaključio je ravnatelj Grgac.

zatvori