Srijeda, 2. listopada 2024.

ARIJAN BRKOVIĆ Ponosan sam što ću braniti boje svoje reprezentacije, a debi za Slaven nikad neću zaboraviti

Mladi nogometaši Slaven Belupa, Ivan Dolček, Filip Hlevnjak i Arijan Brković, pozvani su u U-19 reprezentaciju Hrvatske.

Mlada reprezentacija će pod vodstvom trenera Roberta Jarnija sudjelovati na međunarodnom turniru “Mladen Ramljak” u Zagrebu od 8. do 12. kolovoza, a upravo se Arijan Brković ističe kao jedan od najtalentiranijih mladih igrača u Školi nogometa Slaven Belupa.

– Bio sam ponosan kad sam dobio poziv od izbornika Jarnija jer ipak ću braniti boje svoje reprezentacije i još sam više bio ponosan jer ću igrati za starije godište – rekao nam je Brković.

Arijan je među najmlađim igračima koji su trenutno u kadru Tomislava Ivkovića: – Izvanredan je osjećaj biti u svlačionici Slaven Belupa jer imam tek 17 godina, a već sam u planu prve momčadi i tu vidim koliko me klub cijeni i želi da napredujem.

Mladi veznjak za Slaven je debitirao prošle sezone, u 34. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Slaven je gostovao kod Rudeša, a Brković je odigrao iznimno dobrih 45 minuta u susretu u kojemu su Farmaceuti na kraju poraženi.

Kako i sam kaže, dan kada mu je trener Tomislav Ivković obznanio da će startati u utakmici protiv Rudeša, neće nikad zaboraviti.

– Kada mi je trener Ivković rekao da ću biti u prvih jedanaest protiv Rudeša, ja nisam mogao vjerovati i bio sam baš uzbuđen. Imao sam onu pozitivnu tremu skroz do utakmice. Tek kad je sudac svirao početak utakmice ta je trema nestala, ali tu su zaslužni i suigrači jer su me oni savjetovali i bili mi podrška i hvala im na tome. Taj dan nikad neću zaboraviti – prisjetio se Brković svojeg debija za Slaven Belupo.

Arijan Brković svakako ima sjajnu budućnost ispred sebe, a nadamo se kako ćemo njega i ostale talentirane mlade igrače što više puta gledati u početnih jedanaest Farmaceuta.

Slušaj uživo
zatvori