Subota, 27. travnja 2024.

2300 KILOMETARA ZA LATICE Tomislav Gregurić: Ovo je nešto najveće što sam napravio u životu

Virovec Tomislav Gregurić sljedeće subote kreće biciklom oko Hrvatske, a 2300 kilometara prijeći će s plemenitim ciljem – kako bi Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice pomogao u adaptaciji novog prostora.

Podrška na putu bit će mu zaručnica Dinka i prijatelj David i o prijeđenim kilometrima te prikupljenom novcu pisat će na Facebooku.

Onog trenutka kad je na jednoj svadbi vidio Petra, jednog od člana koprivničke Udruge, kako se veseli pjesmi koju voli, znao je: želi voziti za njih. Nije, doduše, znao da će se njegov naum pretvoriti u ovako veliki projekt zbog čega Tomislav na današnjoj konferenciji za medije nije mogao suspregnuti suze:

Tomislav Gregurić. Izvor: koprivnica.hr

– Ja dok njih sad vidim, dok vidim ovaj prostor, jedva čekam da krenem na vožnju. Ovo će za mene nešto najveće što sam napravio u životu. Pokušat ću ove kilometre odvoziti za njih, a nadam se da će ljudi to prepoznati i da će nas podržati. Mi ćemo se boriti, patiti, voziti, uživati i smijati se za sve njih.

Svi koji se žele uključiti u humanitarnu vožnju mogu to učiniti kupnjom kilometra po cijeni od 20 kuna.

– Na taj način ćemo svi krenuti na jedno putovanje. Putovanje je dugo i to je početak putovanja naše Udruge, a cilj nam je opremljeni prostor i naša sretna djeca unutra. Gdje će biti sretna naša djeca, tu ćemo biti sretni i mi – rekla je predsjednica udruge Latice, ujedno i majka djeteta s teškoćama u razvoju Nevenka Fuchs.

Bit će to početak velike humanitarne akcije koju Udruga pokreće i koja će trajati godinu dana.

Podsjetimo, Latice su od Grada Koprivnice dobile na korištenje prostor u Kampusu koji sad treba dovesti u funkciju.

Akciju je na jučerašnjoj konferenciji za medije podržao i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

zatvori