Nedjelja, 14. kolovoza 2022.
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan
Drava.info slavi 7. rođendan

FOTO Ovo je prostor u koji će useliti Latice, ali nedostaje im još sredstava za adaptaciju

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ‘Latice’ Nevenka Fuchs danas su obišli prostor koji je Udruga dobila na korištenje od Grada.

Riječ je o jednoj od praznih zgrada u koprivničkom Kampusu u čiju će obnovu Latice uložiti novac prikupljen na nedavno završenoj humanitarnoj akciji “Darujte prostor Laticama”.

Nevenka Fuchs.

— Moram priznati da sam trenutno jako pod emocijama. Ovo je vizija naše Udruge u kojoj širimo rehabilitacijske programe i socijalne usluge, s obzirom na sve veći broj članova. U novom prostoru imat ćemo mogućnost provoditi ih još kvalitetnije — rekla je danas novinarima Nevenka Fuchs.

Podsjetimo, humanitarnom akcijom uspjeli su prikupiti 50 tisuća kuna, no za adaptaciju objekta u sklopu bivše koprivničke vojarne, kaže, trebat će im barem dva milijuna.

— Adaptaciju ćemo podijeliti u faze i za nju smo si dali rok od dvije godine. Prvo ćemo adaptirati dio zgrade u kojoj ćemo krenuti sa socijalnom uslugom poludnevnog i dnevnog boravka — kaže Fuchs.

Ostatak prijeko potrebnog novca pokušat će namaknuti još jednom humanitarnom akcijom, ali i apliciranjem na europske fondove. U tome će im i dalje pomagati Grad Koprivnica, kaže koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Mišel Jakšić.

— Puno surađujemo s Laticama i ponosni smo na njihov rad. Uključili smo se u projekt čim je priča pokrenuta. Nakon brojnih razgovora i analize više objekata jer željeli smo izvući jedan maksimum, došli smo do ovog. Vjerujem da će Latice, kad budu u njemu obavljale svoje programe i projekte, donijeti jedan novi život u sveučilišni kampus u Koprivnici — rekao je gradonačelnik Jakšić.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Latice trenutno djeluje u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Zbog velikog broja djece i odraslih članova udruge prostor im je već dugo premalen.

Ovaj novi trebao im bi značajno pomoći u kvalitetnijoj provedbi rehabilitacijskih programa i projekata, ali im i omogućiti pokretanje već spomenutih novih socijalnih usluga.