Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Ovo je prostor u koji će useliti Latice, ali nedostaje im još sredstava za adaptaciju

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama ‘Latice’ Nevenka Fuchs danas su obišli prostor koji je Udruga dobila na korištenje od Grada.

Riječ je o jednoj od praznih zgrada u koprivničkom Kampusu u čiju će obnovu Latice uložiti novac prikupljen na nedavno završenoj humanitarnoj akciji “Darujte prostor Laticama”.

Nevenka Fuchs.

— Moram priznati da sam trenutno jako pod emocijama. Ovo je vizija naše Udruge u kojoj širimo rehabilitacijske programe i socijalne usluge, s obzirom na sve veći broj članova. U novom prostoru imat ćemo mogućnost provoditi ih još kvalitetnije — rekla je danas novinarima Nevenka Fuchs.

Podsjetimo, humanitarnom akcijom uspjeli su prikupiti 50 tisuća kuna, no za adaptaciju objekta u sklopu bivše koprivničke vojarne, kaže, trebat će im barem dva milijuna.

— Adaptaciju ćemo podijeliti u faze i za nju smo si dali rok od dvije godine. Prvo ćemo adaptirati dio zgrade u kojoj ćemo krenuti sa socijalnom uslugom poludnevnog i dnevnog boravka — kaže Fuchs.

Ostatak prijeko potrebnog novca pokušat će namaknuti još jednom humanitarnom akcijom, ali i apliciranjem na europske fondove. U tome će im i dalje pomagati Grad Koprivnica, kaže koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Mišel Jakšić.

— Puno surađujemo s Laticama i ponosni smo na njihov rad. Uključili smo se u projekt čim je priča pokrenuta. Nakon brojnih razgovora i analize više objekata jer željeli smo izvući jedan maksimum, došli smo do ovog. Vjerujem da će Latice, kad budu u njemu obavljale svoje programe i projekte, donijeti jedan novi život u sveučilišni kampus u Koprivnici — rekao je gradonačelnik Jakšić.

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama Latice trenutno djeluje u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Zbog velikog broja djece i odraslih članova udruge prostor im je već dugo premalen.

Ovaj novi trebao im bi značajno pomoći u kvalitetnijoj provedbi rehabilitacijskih programa i projekata, ali im i omogućiti pokretanje već spomenutih novih socijalnih usluga.

zatvori