Petak, 26. travnja 2024.

IZBORI U SDP-U Ne ‘štimaju’ listići u Kalniku, izbori će se možda morati ponoviti

U Kalniku će se najvjerojatnije morati ponoviti SDP-ovi unutarstranački izbori održani jučer u županiji.

Potvrdio je to Dravi.info ispred županijskog Izbornog povjerenstva SDP-a Želimir Vukobratović posebno naglasivši da situacija koja se dogodila u toj općini ne može utjecati na ukupan rezultat izbora. Podsjetimo, jučer je, prema još uvijek neslužbenim rezultatima, za novog predsjednika podravsko-prigorskog SDP-a izabran upravo tamošnji načelnik Mladen Kešer.

– Došlo je do problema s brojem isporučenih i vraćenih listića, ne podudaraju se – rekao je Vukobratović Dravi.info. – Nemamo ih viška, već fali određeni broj. Prema zapisniku primopredaje su oni preuzeti, a sad se tvrdi da ih nije bilo. Međutim, potpisano je da su preuzeti i tu je nastala mala zavrzlama koja možda baca malu sumnju pa je želimo riješiti.

>> MLADEN KEŠER: Nemamo vremena za politikanstvo i unutarstranačko nadmudrivanje, moramo biti jasna alternativa

Ponovljeni izbori trebali bi se održati ovoga petka. Izborno povjerenstvo donijelo je, pojasnio nam je Vukobratović, zaključak o njihovom ponavljanju, a konačnu odluku donijet će Tajništvo SDP-a kojemu je zaključak proslijeđen.

Zasad u Izbornom povjerenstvu nemaju drugih prijava, no rok za podnošenje žalbi istječe sutra u 18 sati.

– A gledajte, glasina ima. Manje-više oni kandidati ili njihovi simpatizeri koji nisu uspjeli najčešće izvan svojih redova traže opravdanja za neuspjeh. Mi zasad nikakve primjedbe nismo dobili, no pričekajmo još jedan dan – izjavio nam je Vukobratović.

Kešerov protukandidat, legradski načelnik Ivan Sabolić danas nije raspoložen za davanje izjava. U kratkom razgovoru rekao nam je da će rezultate komentirati tek nakon što oni postanu službeni.

zatvori