Četvrtak, 18. travnja 2024.

MLADEN KEŠER: Nemamo vremena za politikanstvo i unutarstranačko nadmudrivanje, moramo biti jasna alternativa

‘Moramo otvoriti novu stranicu SDP-a u Koprivničko-križevačkoj županiji.’

Rekao je to noćas, u svom prvom obraćanju javnosti nakon današnje izborne pobjede,  predsjednik podravsko-prigorskog SDP-a Mladen Kešer. Izrazio je zadovoljstvo jer je na izbore, kako je rekao, izašlo oko 70% članova, a povjerenje koje su mu iskazali omogućilo mu je premoćnu pobjedu da vodi županijski SDP u sljedeće četiri godine.

– Vjerujem da ćemo to dobro odraditi. Obišli smo sve općine, pokazali da nas je briga što se u njima događa i to su ljudi prepoznali. Pozivam i kolegu Sabolića i ostale SDP-ovke i SDP-ovce da zajedno idemo u stvaranje homogenizacije stranke i pripreme za nove lokalne izbore.

Uskoro će pokrenuti konstituiranje Županijskog odbora jer, kaže, želi da u ovdašnjem SDP-u odmah počnu s radom:

– Nemamo vremena za politikanstvo i nadmudrivanje unutar stranke. Narodu moramo biti jasna alternativa u narednim izborima na svim razinama – poručio je Kešer istaknuvši da ovog trenutka jedino on može konsolidirati SDP i davati odgovore, kako kaže, na pitanja naroda.

Iako rezultati izbora još nisu službeni, Kešer je gotovo siguran da su za potpredsjednike izabrani Ivan Knok iz Križevaca, Marko Fucak iz Đurđevca te Mišel Jakšić iz Koprivnice. Na upit kako vidi daljnju suradnju s Jakšićem i protukandidatom Ivanom Sabolićem, Kešer je bez ustezanja odgovorio:

– Super! To su moji stranački drugovi. A izbori su iza nas i mi moramo zajedno pripremati stranku za predstojeće lokalne izbore.

Kešer je nedavno zajedno s kandidaturom za predsjednika najavio i da je spreman preuzeti funkciju novog podravsko-prigorskog župana. Iako je sada izabran za županijskog predsjednika, to ne znači da će automatski biti i SDP-ov kandidat za župana:

– O kandidatu za župana odlučit će tijela stranke. No, ja jesam kandidat za župana i jedini mogu iskorijeniti Korena s mjesta župana – poručio je Kešer.

Na naš upit kako će SDP pod njegovim vodstvom djelovati u Županijskoj skupštini, Kešer je odgovorio:

– Nastojat ću da SDP bude jasan, konkretan, čvrst i konstruktivan, da daje konkretne prijedloge mjera za razvoj naše županije.

Kad je pak riječ o statusu podravsko-prigorskog SDP-a u stranci, Kešer i tu ima planove:

– Tendirat ću podravsko-prigorski SDP visoko u središnjici SDP-a i vjerujem da će me u tome podržati i druge, poglavito susjedne županijske organizacije. Činjenica je da naša županijska organizacija, u kojoj je i koprivnička, spada među one koje ostvaruju najbolje rezultate u Hrvatskoj. Nema razloga da se to ne vrednuje na Iblerovom trgu.

Nakon današnje pobjede, predsjednik Mladen Kešer za prvi je potez najavio sazivanje kolegija predsjednika gradskih i općinskih organizacija, i to već za sutra. A najbliži suradnici će mu, kaže, uz potpredsjednike Fucaka, Knoka i Jakšića biti SDP-ovi gradonačelnici i načelnici te predsjednici općinskih i gradskih organizacija stranke.

zatvori