Četvrtak, 25. travnja 2024.

FINALE KUPA Veliki derbi Koprivnice i Križevaca, Medenjak i Miklečić složni: Bit će to tvrda utakmica

Sve oči županijskog nogometa sutra, u srijedu, bit će uprte u Sportski park u Virju gdje se igra finale Kupa između trećeligaša Koprivnice i četvrtoligaša Križevaca.

Koprivnica je finale izborila pobjedom od 2:0 protiv Borca, dok su identičnim rezultatom Križevci svladali legradski Graničar.

Križevčanima je ovo druga godina za redom da se bore za podravsko-prigorski trofej, dok bi osvajanje Kupa bila jedna zaokružena cjelina izrazito dobre sezone za momčad Koprivnice koja je sezonu zaključila na petom mjestu, a njezin napadač Kruno Jambrušić prvi je strijelac lige.

Obojica trenera na utakmicu, ali i na suparničke momčadi gledaju s mnogo respekta i neće stvari prepustiti slučaju.

– Znao sam da su Križevci kvalitetna momčad, a gledajući njihovu utakmicu u subotu protiv Virja u to sam se dodatno uvjerio, ali i zabrinuo. Križevci su momčad koja ima dobar spoj iskustva i mladosti te poletnost, a predvođeni su jednim mladim i perspektivnim trenerom. Utakmica će biti izrazito teška, tvrda protiv suparnika koji će biti izrazito motiviran. Imaju kvalitetu i bit će sigurno opasni. Od nas to zahtijeva da budemo na izrazito visokom nivou, ako želimo pozitivan ishod – kazao je Vedran Medenjak, trener Koprivnice, za Prigorski.hr.

S druge pak strane trener Križevaca Mihael Miklečić ima poseban motiv, a to je da učenik nadmudri učitelja. Naime, Miklečić je upravo kod Medenjaka odrađivao praksu za završetak edukacije na Nogometnoj akademiji. Miklečić zaziva atraktivnu utakmicu dostojnu finala:

– Koprivnica je sigurno favorit. Igraju odlično ove sezone i njihovi rezultati u 3. HNL to potvrđuju. Spoj su mladih, talentiranih izdanaka škole nogometa i iskusnih pojedinaca koji prave razliku na terenu. Uz to, iznimno cijenim i poštujem rad trenera Medenjaka kod kojega sam odrađivao praksu za završetak edukacije na Akademiji. Tako da je biti s njim na suprotnoj strani za mene izrazito zadovoljstvo – rekao je uoči utakmice Miklečić, te dodao:

– Finale je specifična utakmica i naravno da vjerujem da smo spremni odigrati pravu utakmicu i uzeti trofej. Pokazali smo ove sezone da imamo kvalitetu protiv najboljih. Motiva nam ne nedostaje te željno iščekujemo srijedu.

Finale Kupa igra se u srijedu, 6. lipnja na Sportskom parku u Virju s početkom u 18 sati.

dp/prigorski.hr

zatvori