Petak, 26. travnja 2024.

VEDRAN MEDENJAK: Imamo igrače koji su pokazali potencijal za najviše rangove, gledam Koprivnicu kao odličnu odskočnu dasku

Nogometaši Koprivnice iz tjedna u tjedan nižu odlične rezultate. Zeleni su trenutno četvrtoplasirana momčad prvenstva s 45 osvojenih bodova, a jučer su izborili i finale Županijskog kupa u kojem će odmjeriti snage s Križevcima.

Mladu momčad uspješno vodi talentirani i perspektivni trener Vedran Medenjak koji je pun riječi hvale za svoju momčad, ali i igru koju oni pružaju.

– Ono što je nama bio prvi i primarni cilj, pošto nismo izrazili ambicije za viši rang i Drugu ligu, je dobra igra i razvoj mladih igrača. Od kada sam stigao na klupu Koprivnice težili smo razvoju kvalitetne igre, a kada je ona stigla, stigao je i kvalitetan rezultat. Smatram da smo uspjeli, odnosno da uspijevamo i u razvoju mladih igrača koje kroz trećeligaški nogomet pokušavamo pripremiti za Slaven Belupo – objasnio je Medenjak.

Snimio Luka Šarlija.

Četvrto mjesto u prvenstvu i finale Kupa solidan su rezultat, ali trener Zelenih vjeruje da on i njegova ekipa mogu još i više.

– Rezultati su za sada solidni, ali mislim da možemo biti još bolji i što se tiče rezultata i što se tiče igre. Nadam se da ćemo u posljednja četiri prvenstvena kola dohvatiti jednu od prve tri pozicije te da nećemo upisati poraz u tim utakmicama. Što se tiče finala Kupa, želimo osvojiti trofej i dokazati da smo uz Slaven Belupo najbolja momčad u županiji – riječi su trenera Koprivnice.

Snimio Luka Šarlija.

Ono što krasi današnju momčad koprivničkog trećeligaša je velik broj mladih igrača s velikim potencijalom.

– Uvijek je nezgodno izdvajati poimence nekog. Imamo mladu ekipu, imamo igrače koji su pokazali izraziti potencijal i ja se iskreno nadam da će ga ispuniti u potpunosti. Tri, četiri igrača su pokazala da imaju karakteristike i sposobnosti za igrati u najvišim rangovima te se nadam da im veliki trud i zalaganje neće ostati nezapaženi i da će dobiti priliku i u našem Slaven Belupu – rekao je Medenjak.

Snimio Luka Šarlija.

Mladi stručnjak na klupi Koprivnice ambiciozan je trener. Na pitanje gdje se vidi u budućnosti baveći se ovim poslom, odgovorio je sljedeće.

– Cilj mi je raditi na što višem nivou. Gledam Koprivnicu kao jednu odličnu odskočnu dasku. Svoj posao radim najbolje što mogu i gledam kako da napredujem iz dana u dan. Ako mi se pruži prilika za nešto više, naravno da ću ju pokušati uhvatiti i iskoristiti jer gledam da u svakom poslu koji radim dajem maksimum i dostižem maksimum – zaključio je Medenjak.

zatvori