Petak, 26. travnja 2024.

JAKŠIĆ ODGOVORIO MATURANTIMA: Siguran sam da ćete pokazati zrelost

Maturanti Gimnazije prošli su tjedan uputili otvoreno pismo gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću u kojem su tražili još jedan dan norijade.

U međuvremenu, pismom koje su uputili našoj redakciji podržali su ih i maturanti Srednje škole Koprivnica.

>> Maturanti uputili otvoreno pismo Jakšiću: Želimo još jedan dan norijade

Gradonačelnik Jakšić danas im je odgovorio. Njegovo pismo prenosimo u nastavku u cijelosti.

Dragi maturanti,

Prije svega želim vam čestitati na uspješnom završetku srednjoškolskog obrazovanja i zaželjeti vam puno uspjeha na Državnoj maturi.

Ponosan sam što je Grad Koprivnica uz vas kroz cijelo školovanje – od vrtića pa do fakulteta. Tu svakako mislim i na “norijadu” maturanata koprivničkih srednjih škola, iako istima nije osnivač Grad nego Koprivničko-križevačka županija.

U četvrtak 11. svibnja je održan sastanak s predstavnicima maturanata i ravnateljima za koji je poziv poslan u utorak 8. svibnja. Na sastanku je dogovoreno da će Grad program za maturante organizirati u ponedjeljak i utorak, a na zahtjev vaših predstavnika dogovoreno je da će organiziran biti i nastup benda Tragovi. Grad je pristao na taj vaš zahtjev i time dodatno povećao troškove organizacije događaja.

“Norijada” u organizaciji Grada održat će se u ponedjeljak i utorak, a za potrebe provedbe iste osiguran je šator, ugostiteljska usluga, DJ, bend, pozornica, razglas, zaštitarska služba, WC-i, a sve u cilju kako bi svoje posljednje srednjoškolske dane proslavili što kvalitetnije i ono najvažnije što sigurnije.

U svom pismu dobro ste spomenuli kako je Koprivnica jedan od rijetkih gradova koji “norijadu” organiziraju nekoliko dana – u većini gradova ona se organizira jedan dan. Tako je primjerice u ostalim gradovima u županiji – Križevcima i Đurđevcu te glavnom hrvatskom gradu Zagrebu.

Ovaj, kako ga nazivate “obred inicijacije” u svijet odraslih, osim zabave sa sobom uvijek nosi i odgovornost – odgovornost prije svega prema građanima koji žive u blizini Bašće i Sajmišta.

Ovim putem željeli bismo vam skrenuti pozornost na nekoliko bitnih organizacijskih uvjeta:

  • “norijada” se organizira dana 21. i 22. svibnja 2018. godine,
  • muzika će svirati svaki dan od 14:00 do 02:00 sata,
  • molimo vas da na prostor Bašće i u šator ne unosite piće u staklenim bocama radi vaše sigurnosti,
  • tijekom proslave na vašu će sigurnost paziti djelatnici Zaštite Jurenec, policije i biti će u pripremi Hitna pomoć,
  • slobodno pozovete svoje prijatelje da vam se pridruže u proslavi, neće biti kontrole ulaska,
  • kraj proslave predviđen je za 02:00 sata te vas molimo da se toga i pridržavate.

Siguran sam da ćete, kao i sve generacije prije vas, pokazati zrelost te posljednje dane srednjoškolskog obrazovanja proslaviti na način dostojan mladih obrazovanih ljudi.

S poštovanjem, vaš gradonačelnik
Mišel Jakšić.

zatvori