Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno Maturanti uputili otvoreno pismo Jakšiću: Želimo još jedan dan norijade

Maturanti uputili otvoreno pismo Jakšiću: Želimo još jedan dan norijade

0
Maturanti uputili otvoreno pismo Jakšiću: Želimo još jedan dan norijade
Snimio Marko Posavec.
Prošlogodišnja norijada na Bašći. Snimio Marko Posavec.
Prije nekoliko dana u Gradskoj upravi održan je sastanak predstavnika gradske vlasti i maturanata na kojem je određeno da će norijada trajati dva dana, u ponedjeljak i utorak, te da će ponovno biti na Bašći gdje će Grad maturantima osigurati šator, zaštitare, svirku uživo i DJ-a.

No, nakon sastanka maturanti su počeli negodovati da se nisu imali vremena pripremiti i da se ne slažu s odlučenim.

Maturanti Gimnazije na FRANzineu su objavili otvoreno pismo gradonačelniku Jakšiću u kojem traže još jedan dan norijade – nedjelju:

Iznimno smo vam zahvalni na pomoći i organizaciji norijade te smo ponosni da imamo grad koji se brine čak i o tome čineći tako našu proslavu još posebnijom. Stvarno smo oduševljeni vašim angažmanom.

Doduše, iako oduševljeni i zahvalni, moramo spomenuti kako smo ostali iznenađeni vašim pozivom na sastanak vezanim za norijadu. Kako ste nas iz škole u Gradsku vijećnicu pozvali na dan sastanka, nismo imali dovoljno vremena da uistinu usuglasimo stavove. Također, na taj način bilo nam je teško ostvariti kontakt s ostalim maturantima koprivničkih škola.

Upoznali ste nas s činjenicom da norijada traje dva dana, ponedjeljak i utorak, tijekom kojih nam organizirate glazbu i prostor na Bašći, ali mi bismo željeli još jedan dodatan dan – nedjelju. Svaka prijašnja generacija imala je svoju proslavu, obred inicijacije u svijet odraslih, minimalno tri dana te smo po tome bili jedinstveni kao grad. U nadi da ćemo očuvati tradiciju, da se ona iz godine u godinu nastavi, a ne ugasi i zaboravi, zahtijevamo samo još jedan organizirani dan norijade.

Pismo u cijelosti možete pročitati ovdje.

zatvori