Subota, 4. svibnja 2024.
Home Aktualno FOTO Maša Virag dobitnica književne nagrade ‘Ivan vitez Trnski’

FOTO Maša Virag dobitnica književne nagrade ‘Ivan vitez Trnski’

0
FOTO Maša Virag dobitnica književne nagrade ‘Ivan vitez Trnski’
Ustupila Petra Dravinski.
Mlada koprivnička autorica, studentica švedskog jezika i komparativne književnosti, Maša Virag dobitnica je ovogodišnje nagrade Ivan vitez Trnski.

Nagrada se dodjeljuje u sklopu manifestacije Dani Ivana viteza Trnskog u Novigradu Podravskom, a na ovogodišnji natječaj stiglo je sedam rukopisa.

– Ova nagrada za mene je pozitivni šok i velika sreća. Ona mi otvara put prema dalje i stvarno je veliko priznanje za mene kao pisca s obzirom na to da dosta godina nisam objavila rukopis, tek pokoju pjesmu na internetu ili nekom godišnjaku. Ova mi je nagrada novi vjetar u leđa i poticaj za još više pisanja – kazala je Virag o svojoj nagradi koja će joj donijeti i objavljivanje njezine zbirke pjesama “(za)cjelivanja”.

Posljednji dan manifestacije “Dani Ivana viteza Trnskog” počeo je radionicom pisanja koju je vodila poznata spisateljica Božica Jelušić, a nakon toga uslijedio je književni susret kroz koji su se predstavili Nikol Bali, Božica Jelušić, Sanja Damjan, Zdravko Seleš i Josip Petrlić Pjer.

Svečanost književnih predstavljana uveličao je nastup Mješovitog zbora KUD–a “Ivan vitez Trnski”, Književno–medijski kutak KUD–a “Ivan vitez Trnski”, recital učenika OŠ “Prof. Blaž Mađer” iz Novigrada Podravskog, recitatori iz OŠ “Ivan vitez Trnski” iz Nove Rače te njihova lutkarsko–dramska i plesna skupina.

Organizatori manifestacije, Društvo hrvatskih književnika, Podravsko–prigorski ogranak, zahvaljuju na ukazanoj podršci općini Novigrad Podravski, Koprivničko–križevačkoj i Bjelovarsko–bilogorskoj županiji.

zatvori