Petak, 26. travnja 2024.

SLAVEN IDE U VINKOVCE Ivković: Prvih 45 minuta protiv Intera je putokaz za ovu utakmicu

Nogometaši Slaven Belupa u ponedjeljak će u sklopu 31. kola Prve hrvatske nogometne lige gostovati kod Cibalije u Vinkovcima. Gosti su trenutno posljednjeplasirana momčad lige s 24 boda, sedam manje od Farmaceuta.

Farmaceuti su u prošlom kolu ispustili 3:0 vodstvo protiv Intera iz Zaprešića, ali su odigrali možda i najboljih 40-ak minuta ove sezone. Kasnije je crveni karton Katića usmjerio utakmicu koja je završila rezultatom 3:3.  Što možemo očekivati od koprivničkog prvoligaša u Vinkovcima rekao nam je trener Tomislav Ivković.

– Ja bih bio vrlo zadovoljan kad bi moja momčad izgledala kao što je izgledala s Interom prvih 45 minuta. Volio bih da nastave s takvim odnosom, pristupom i igrom jer su pokazali da mogu. Imamo sutrašnju utakmicu koja bi trebala potvrditi tu kvalitetnu igru ili ćemo opet potvrditi da se zadovoljavamo sa sitnicama. Ipak, ja mislim da bi mogli i trebali biti dobri u Vinkovcima – objasnio je Ivković.

S obzirom na izostanak Katića u posljednjoj liniji pitanje je hoće li Ivković ostaviti formaciju s tri čovjeka u obrani ili će ponovno zaigrati s četiri. Ako tako ostane vjerojatno bi Musa zauzeo njegovu poziciju. Što se tiče sastava, u konkurenciju se vraćaju Ivanovski i Goda, a svoj debi u ligi će imati i mladi Kurtanjek između vratnica s obzirom na to da Marković ima tri žuta kartona.

– Po meni je, kada bih secirao u detalje, u ovom trenutku Kurtanjek i najbolji golman Slavena. Ima iskustva iz jake Treće lige i sigurno će mu to pomoći. Sa sutrašnjom utakmicom nema ništa za izgubiti već samo dobiti i sve možebitno loše što će se dogoditi ja preuzimam na svoja leđa – zaključio je Ivković.

Mogu li Farmaceuti do važnih bodova u Vinkovcima vidjet ćemo nakon sutrašnje utakmice koja će se igrati s početkom u 18 sati. Kao što je i trener Ivković rekao, recept je jasan – ponoviti igru iz prvog poluvremena protiv Intera i prenijeti ju sutra na svih 90 minuta.

zatvori