Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: DRAMA NA STADIONU Slaven imao 3:0, Inter iz penala izjednačio u 97., Katić ‘pocrvenio’ glupim potezom

Pravoj drami svjedočili smo danas na koprivničkom Gradskom stadionu. Slaven Belupo je u 30. kolu Prve hrvatske nogometne lige remizirao s Interom odigravši 3:3. Farmaceuti su u 22. minuti imali 3:0, a onda su prvo u 44. minuti primili gol za 3:1, pa je Katić zbog udaranja laktom protivničkog igrača zaradio crveni karton, a na kraju je Inter iz penala izjednačio u 97. minuti. Nevjerojatna utakmica!

Nakon četiri poraza u nizu, Tomislav Ivković odlučio se za velike promjene u svojoj momčadi. Farmaceuti su istrčali s na teren u sustavu 3-4-3, a mjesto u prvih 11 pronašli su stoperi Šarlija i Međimorec, veznjak Arap i napadač Pejić – redom igrači koji do sada nisu imali značajniju minutažu u prvenstvu. Valja istaknuti da su uzrok promjenama bili i kartonirani Ivanovski, Doležal i Goda koje trener Slavena nije imao na raspolaganju.

Farmaceuti su utakmicu otvorili na najbolji mogući način. Odlično je s desne strane u šestoj minuti centrirao Kitanovski, a na drugoj stativi loptu je glavom u mrežu zakucao Međimorec. Rezultat 1:0 na semaforu je stajao tek tri minute. Arap je centrirao iz kornera, Međimorec s druge stative vratio loptu glavom u sredinu, a Vidović spremno s pet metara pospremio loptu u gol za 2:0.

Nastavio je Slaven napadati i nakon toga. Pokušavali su Arap i Šarlija, ali su njihovi udarci otišli pokraj vratnice. U 22. minuti još jedan gol u mreži gostiju. Kombinirali su Delić i Pejić, lopta je došla do Trebotića koji ju je “iščeprkao” iz jednog duela i ljevicom snažno poslao ispod prečke nemoćnog golmana Mrmića. Nestvarno je izgledao rezultat 3:0 nakon polovice igre u prvom poluvremenu.

U 30. minuti mogao je Pejić staviti “točku na i” nakon što je Trebotić ukrao loptu na svojoj polovici, odlično povukao kontru i uposlio ga. Ipak, napadač Farmaceuta nije uspio realizirati stopostotnu priliku. Kada se činilo da će koprivnički prvoligaš na poluvrijeme otići s velikom prednošću Zaprešićani su smanjili na 3:1 u 44. minuti. Gol je postigao Rešetar.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu. Prvo je Pejić promašio još jednu veliku priliku kada se s centra sam uputio prema golu, ali je vratar Mrmić još jednom bio uspješniji. I onda, neshvatljivo glup potez Katića. Igrači Intera uputili su centaršut koji je pokupio Marković, a stoper Slaven Belupa snažno je laktom u glavu udario Rešetara. Sreća u nesreći bila je ta da je sudac Župan netom prije toga svirao kraj prvih 45 minuta pa gosti nisu dobili i kazneni udarac.

Odmah na startu drugog dijela trener Tomislav Ivković u svlačionici je ostavio Pejića, a u igru je poslao Purića. Slaven se, što je i normalno s igračem manje, povukao na svoju polovicu te je vrebao priliku iz kontre. Ništa ozbiljno nismo vidjeli u prvoj polovici drugog poluvremena. Inter je držao loptu, ali ozbiljnije šanse nije stvarao.

U 69. minuti Ivković je izvadio još jednog ofenzivnog igrača – Bouadlu, a na teren je poslao stopera Musu i tako dodatno ojačao obranu. Dvije minute kasnije Inter je smanjio na 3:2. Precizan je bio Mazalović nakon kornera Postonjskog i tada je bilo jasno da Farmaceute čeka dugih 20-ak minuta do kraja susreta.

Gosti su do izjednačenja stigli umalo stigli gotovo u idućem napadu, ali srećom po Slaven Blažević nije dobro reagirao u odličnoj situaciji. U 86. minuti Puclin je imao sve u svojim rukama. Oteo je loptu na centru, povukao kontru, ali je njegov udarac u situaciji jedan na jedan obranio Mrmić i odbio ju u korner.

Kada su svi mislili da će Slaven ipak stići do važna tri boda sudac Župan svirao je penal u 97. minuti za Inter nakon što je Musa igrao rukom u kaznenom prostoru. Siguran s bijele točke bio je Mazalović za konačnih 3:3.

Slaven je tako stigao do trideset i drugog prvenstvenog boda te je trenutno sedmoplasirana momčad lige. U idućem kolu gostuje u Vinkovcima kod Cibalije, a utakmica će se igrati u ponedjeljak u 18 sati.

30. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE:

Koprivnica, Gradski stadion, 19.04.2018.

NK SLAVEN BELUPO – NK INTER ZAPREŠIĆ 3:3 (3:1)

Glavni sudac: Ivan Župan, 1. pomoćni: Dalibor Conjar, 2. pomoćni: Marijan Tomas. Četvrti sudac: Igor Križarić. Delegat: Milan Rukavina. Kontrolor: Darko Cvitković.

SLAVEN BELUPO (3-4-3): Marković – Međimorec, Katić, Šarlija – Kitanovski, Vidović, Arap, Delić – Trebotić (od 63. Puclin), Pejić (od 46. Purić), Bouadla. Trener: Tomislav Ivković.

INTER ZAPREŠIĆ (4-2-3-1): Mrmić – Bosec, Prenga, Komorski, Čeliković (od 63. Mamić) – Mazalović, Postonjski – Vukčević, Šarić (od 63. Blažević), Rak – Rešetar. Trener: Samir Toplak.

Strijelci: 1:0 Međimorec 6′, 2:0 Vidović 9′, 3:0 Trebotić 22′, 3:1 Rešetar 44′, 3:2 Mazalović 71′, 3:3 Mazalović 97′

Žuti kartoni: Musa 90′, Marković 90′ (Slaven Belupo); Bosec 78′, Prenga 90′ (Inter Zaprešić)

Crveni kartoni: Katić 45′

zatvori