Petak, 26. travnja 2024.

FARMACEUTI U PULI Može li koprivnički prvoligaš nastaviti s odličnim proljećem? “Moramo biti puno bolji nego protiv Rudeša”

Pred nogometašima Slaven Belupa utakmica je u Puli. Farmaceuti će sutra, u sklopu 26. kola Prve hrvatske nogometne lige, odmjeriti snage s Istrom 1961.

Momčad trenera Tomislava Ivkovića na novo gostovanje odlazi puna samopouzdanja što nije čudno s obzirom na odlično proljeće u kojem je u pet utakmica skupila čak deset bodova.

– Još jedna od teških utakmica u nizu protiv jednog protivnika kojeg svi na papiru prikazuju kao ‘žrtveno janje’. Imaju trenera koji je veliki psiholog. Mi moramo, što sam rekao i svojim igračima, biti bolji nego protiv Rudeša. Nadam se da ćemo ispoštivati sve što smo radili ovog tjedna na treninzima – rekao je trener Tomislav Ivković.

Što se tiče sastava, trener Slavena neće moći računati na kartoniranog Vidovića te na ozlijeđene i bolesne Trebotića, Arapa i Šarliju.

– Žao mi je da ne igraju Vojnović i Vidović jer su to igrači koji daju karakterne osobine bez kojih ne može ni jedna ekipa. Umjesto Vidovića na poziciji zadnjeg veznog igrat će Brezovec – objasnio je Ivković.

Istra je u prošlom kolu izgubila na težak način u Splitu i to golom golmana Hajduka u 95. minuti, a Ivković smatra da će taj poraz dodatno mobilizirati Puljane.

Komentirao je strateg Slaven Belupa mogućnost da i peto mjesto vodi u Europu ove godine o čemu smo pisali jučer.

– Mi cilj, pritisak i nervozu nemamo. Uvijek lovimo prvog ispred sebe. Prvenstvo je dugačko, a svaka utakmica će biti teška i drugačija. Ukoliko dođe do takve situacije onda su tu tri kluba u igri: Inter, Lokomotiva i mi, a svaka utakmica će biti izuzetno bitna. Ne opterećujem se tim. Mi moramo biti dobri i izgledati bolji od konkurenata – zaključio je Ivković.

Utakmica Istre i Slavena igrat će se sutra u Puli s početkom u 18 sati.

zatvori