Četvrtak, 25. travnja 2024.

IZ VEDRA NEBA Slaven Belupo u Europi već ovog ljeta?

Slaven Belupo ove je zime krenuo graditi ekipu koja bi iduće godine ‘napala’ pozicije koje vode u Europu. Želja ljudi iz kluba, ali i svih navijača je ta da Farmaceuti izbore jednu od prve četiri pozicije u prvenstvu ili da naprave odličan rezultat u Kupu.

Vratilo bi to koprivničkog prvoligaša na europsku kartu prvi puta nakon sedam godina i spektakla protiv španjolskog Athletica. Ipak, gotovo senzacionalno zvuči podatak da bi se sve to moglo dogoditi i godinu dana prije, odnosno već ovog ljeta.

Naime, prije nekoliko dana suspendirano je prvenstvo u Grčkoj zbog nereda na utakmici PAOK-a i AEK-a kada je vlasnik PAOK-a ušao na teren s pištoljem kako bi “objasnio” neke stvari sucu. Brzo se u cijelu priču uplela politika i prekinula prvenstvo.

Kako bi to trebalo utjecati na Slaven Belupo? UEFA strogo zabranjuje uplitanje politike u sport i, kako se najavljuje, spremna je izbaciti grčke klubove iz Europe i reprezentaciju iz kvalifikacija za Euro 2020. Ukoliko bi došlo do takvog scenarija Hrvatska bi se pomaknula na UEFA-inoj ljestvici koeficijenata i tako dohvatila 15. mjesto.

Značilo bi to da će naša liga imati dva predstavnika u Ligi prvaka i tri u Europskoj ligi. Kup Hrvatske osvojit će Hajduk, Dinamo ili Rijeka, a pošto će sve tri nabrojane ekipe biti i među prve četiri u prvenstvo u Europu bi išla i petoplasirana momčad, a to je trenutno Slaven Belupo.

Iako je sve u sferi rekla-kazala i moglo bi, ali i ne mora biti, lijepo je znati da bismo Farmaceute već od ovog ljeta mogli gledati u Europi. Odmah se bude i uspomene na velike utakmice protiv CSKA, Deportiva, Galatasaraya, Stuttgarta i ostalih velikana.

zatvori