Subota, 27. travnja 2024.

SLAVEN PUTUJE U ISTRU Arena Cup bit će konačno sito za prvih 11

Slaven Belupo završio je s prvim dijelom priprema za proljetni dio prvenstva koje su počele 8. siječnja i održavale su se na Gradskom stadionu i Bazenima Cerine. Bila je tu i prijateljska utakmica protiv slovenskog Brinja koja je završila 8:0 za Farmaceute.

Trener Tomislav Ivković zadovoljan je dosad odrađenim pripremama. Igrači su, kaže, u potpunosti ispunili zahtjeve stručnog stožera i pokazali su visoku razinu odgovornosti, što se i vidjelo u utakmici sa Slovencima. Prvi dio susreta protekao je uz dosta komplikacija u igri prema naprijed, no u nastavku je Slaven igrao mnogo bolje uz niz prigoda i nekoliko postignutih pogodaka.

A nogometaši koprivničkog prvoligaša sutra putuju u istarski Medulin gdje će nastaviti s pripremama i sudjelovati na tradicionalnom Arena Cupu. Prema riječima trenera Ivkovića, rezultat je tu u drugom planu: više ga zanima igra njegove momčadi.

Na međunarodnom Arena Cupu nastupit će ukupno osam klubova. Slaven se našao u skupini s Interom iz Zaprešića, Borcem iz Banja Luke i Aluminijem iz Kidričeva. U drugoj skupini su zagrebačka Lokomotiva, Zrinjski iz Mostara, vinkovačka Cibalia i slovenski Ankaran. Upravo će Slaven Belupo otvoriti turnir utakmicom protiv Intera u nedjelju u 11 sati. U srijedu će igrati s Borcem te u subotu s Aluminijem. Završnica turnira na rasporedu je 31. siječnja.

Nastupi u Medulinu bit će posljednja provjera za svakog igrača i na temelju tih utakmica trener Ivković odredit će prvih 11 za proljeće. Podsjetimo, posljednja pripremna utakmica Farmaceutima će biti susret s Ferencvarosem u Budimpešti, tjedan dana prije prve proljetne prvenstvene utakmice u Zaprešiću.

zatvori