Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: OSAM KOMADA Farmaceuti u sto minuta dugoj prijateljskoj utakmici lagano svladali Slovence

Nogometaši Slaven Belupa upisali su laganu pobjedu u prvoj prijateljskoj utakmici pred početak proljetnog dijela prvenstva Prve hrvatske nogometne lige. Na koprivničkom Gradskom stadionu bili su bolji od slovenskog trećeligaša Brinja rezultatom 8:0.

Trener Tomislav Ivković dao je priliku 26-orici igrača, a zanimljivo je da su Farmaceuti tijekom cijelog susreta igrali u sustavu 4-3-3. Hoće li to biti praksa i u budućnosti ili će se uigravati u sustav s tri igrača u obrani vrijeme će pokazati.

Što se tiče današnje utakmice koja se igrala ukupno 100 minuta, 55 u prvom dijelu i 45 u drugom, Slavenaši su stigli do lagane pobjede. U 35. minuti Kitanovski je prizemnom loptom pronašao Vidovića koji s 12 metara šalje loptu iza gostujućeg vratara za 1:0. Dvadesetak minuta kasnije Mladen je iskoristio veliku grešku golmana te je zabio za 2:0.

U nastavku susreta koprivnički prvoligaš u potpunosti je razbio goste. Ivanovski je pokazao da je raspucan od početka priprema postigavši četiri gola, dok je u uvjerljivoj 8:0 pobjedi još dva pogotka zabio Trebotić.

Sastav prvo pol.: Kurtanjek – Vrljičak, Katić, Međimorec, Kitanovski – Arap, Vidović, Brković – Dolček, Tatar, Stojanovski. Još su igrali: Slukić, Purić, Bogojević, Mladen.

Sastav drugo pol.: Marković – Goda, Šarlija, Musa, Rebernik – Puclin, Bouadla, Trebotić – Delić, Ivanovski, Doležan.

zatvori