Subota, 27. travnja 2024.

Izabrana je nova ravnateljica županijskih Ljekarni Koprivnica

Magistra farmacije Božena Hrešč nova je ravnateljica Ljekarni Koprivnica. Odlučilo je to na današnjoj sjednici s četiri glasa za i jednim suzdržanim Upravno vijeće ove županijske ustanove. Nova ravnateljica dužnost će preuzeti 27. veljače.

Kako doznajemo od još uvijek aktualnog ravnatelja Dragutina Korošeca, 51-godišnja magistra Hrešč ocijenjena je kao najkvalitetnija od troje kandidata. Trenutno je voditeljica Ljekarne Koprivnica u Ulici braće Radić 2, kod rotora kod bolnice. Iako, kaže Korošec, nije morala, vratila se iz zakupa u sustav Ljekarni Koprivnica. Ljekarna koju vodi trenutno čini 38% poslovanja cijelog sustava ove županijske ustanove. Od početka karijere na posao u Koprivnicu putuje iz Ludbrega.

Doznajemo i da su se za posao novog ravnatelja Ljekarni Koprivnica uz upravo izabranu magistru Hrešč kandidirali još Bernard Vukušić i Sandra Sinjeri.

Recimo i da je zadnji radni dan aktualnom ravnatelju Dragutinu Korošecu 26. veljače. 75-godišnji Korošec nakon ovog posla odlazi u mirovinu kojoj se, kaže, silno veseli jer će se više posvetiti obitelji, poglavito unučicama koje žive u Dubrovniku.

Upravno vijeće Ljekarni Koprivnica:

  • Mladen Turk, predsjednik
  • Ida Kovač Očenašek, članica
  • Sonja Celiščak, članica
  • Dragana Banjanac, predstavnica Stručnog vijeća
  • Ana Škvorc, predstavnica Radničkog vijeća

Prvo troje imenuje osnivač, dakle Koprivničko-križevačka županija.

zatvori