Četvrtak, 18. travnja 2024.

TRAŽI SE RAVNATELJ Tko će voditi Ljekarne Koprivnica?

Dragutin Korošec neće biti ponovo imenovan ravnateljem Ljekarni Koprivnica, ustanove čiji je osnivač Koprivničko-križevačka županija.

Rekao je to na pressici održanoj u županijskoj Upravi u Nemčićevoj župan Darko Koren:

— Gospodin Korošec je časno, odgovorno i uspješno vodio tu našu ustanovu u posljednjih, mislim, 11 godina i na tome mu treba zahvaliti. Ne jednom ste bili prisutni kad smo elaborirali put kojim je ta ljekarna od 2006. prolazila, njen razvoj, što je sve učinjeno i o tome više ne želim suditi. Gospodin Korošec ide u mirovinu i uopće se nije kandidirao na novom natječaju. Nemamo potrebe o tome raspravljati jer se gospodin Korošec uopće nije kandidirao za ravnatelja ustanove, ide u mirovinu, a tko će biti izabran – odlučit će Upravno vijeće ovih dana. Ne znam točno kada.

Snimio Marko Posavec.

Župan Koren ujedno je odgovorio i predsjedniku županijskog HSS-a, saborskom zastupniku Mladenu Mađeru koji je u posljednje vrijeme upozoravao javnost da će za ravnatelja Ljekarni Koprivnica ponovo biti imenovan 75-godišnji Dragutin Korošec.

— Dakle, jedno je bitno. Gospodin Mađer sigurno neće voditi kadrovsku politiku u ovoj županiji, i to još dugo vremena. Ja pretpostavljam – nikad, u najmanju ruku dugo vremena neće Mađer voditi kadrovsku politiku. Kadrovsku politiku vodimo mi koji smo za to zaduženi — odlučno je na to odgovorio župan Koren.

Vrijedno je spomenuti da je još uvijek aktualni ravnatelj koprivničke ljekarne Dragutin Korošec u dva četverogodišnja mandata obnašao dužnost predsjednika Stručnog društva ljekarni Hrvatske u nacionalnoj Udruzi poslodavaca u zdravstvu. Novi ravnatelj trebao bi biti izabran sutra popodne na sjednici Upravnog vijeća. Neslužbeno doznajemo da su za taj posao dosad pristigle tri prijave.

zatvori