Ponedjeljak, 2. rujna 2024.

Mesarov: Županija je izgubila lidersku funkciju, Mađer: Izbor nove ravnateljice Ljekarni Koprivnica bio je unaprijed dogovoren

Koalicijski partneri, oporbeni u Županijskoj skupštini HSS i SDP zajednički su okupili novinare kako bi im izrazili nezadovoljstvo stanjem u Koprivničko-križevačkoj županiji. Primijetili su da je po gospodarskim pokazateljima naša županija s vrha pala na dno popisa.

Predsjednik Kluba vijećnika županijskog HSS-a Branko Mesarov upozorio je da župan ne organizira kolegije s načelnicima i gradonačelnicima te im se ne prenose informacije o razvojnim planovima. A da je to itekako potrebno, vidi se na primjerima zakona o gospodarenju otpadom i dobrobiti životinja. Riječ je, kaže Mesarov, o problemima koje županija i općine i gradovi trebaju zajedno rješavati. Umjesto toga, Piškornica – sanacijsko odlagalište nije spremna za odvojeno prikupljanje otpada, a kazne prijete lokalnoj zajednici. Mesarov za to smatra odgovornima osnivače. Osim toga, prstom upire na Županijsku upravu:

— Naši problemi su sve veći jer je izostala liderska funkcija Županije. Ako imamo Županiju koja loše ili nikako ne funkcionira, i mi imamo lošiji rezultat. Kako vrijeme prolazi to nas ljuti i čini nezadovoljnima jer i naš rezultat rada nije kvalitetan ako iznad sebe nemamo vlast koja bi nam pomogla da svi skupa bolje funkcioniramo.

Jednim od velikih problema u koaliciji županijskih SDP-a i HSS-a smatraju Piškornicu i isplatu bonusa menadžeru Jozinoviću. A kako župan Darko Koren tvrdi da odgovorno obnaša dužnost predsjednika Skupštine društva Piškornica, SDP-ovog Željka Vugrinca navodi na zaključak:

— Ako on i dalje smatra da odgovorno i savjesno obnaša tu funkciju, onda treba dati ostavku.

S njime se slaže i predsjednik županijskog HSS-a Mladen Mađer, koji je upozorio na uvjete izbora nove ravnateljice Ljekarni Koprivnica. Čudi ga što je još uvijek aktualni ravnatelj zaboravio da je promijenjen statut koji onemogućava da se za ravnatelja kandidira stručnjak veterinarske struke. A činjenica da su na natječaj pristigle samo tri prijave, Mađera navodi na dva pitanja:

— Da li mi u našoj županiji nemamo stručnog kadra i jesu li mladi ljudi znali za natječaj ili su sumnjali u postupak izbora? Još je prije postignut dogovor tko će naslijediti gospodina Korošeca na mjestu ravnatelja. Znači sve je bilo prije dogovoreno, i to je žalosno.

Mađer žalosnim smatra i glasine prema kojima će još uvijek aktualni ravnatelj obnašati dužnost savjetnika nove ravnateljice. Smatra da politikanstvo treba izbaciti iz javnih natječaja te da na odgovorne funkcije treba birati bez utjecaja politike, na temelju stručnosti i sposobnosti.

zatvori