Srijeda, 15. svibnja 2024.

Maja Hleb: Reciklažno dvorište gradit ćemo u Reki ili Herešinu i, gdje god bilo, stanovnicima ne bi smjelo smetati

Ni na tradicionalnom predblagdanskom domjenku za novinare ‘nismo dali mira’ predsjednici Uprave Komunalca Maji Hleb. Postavili smo joj nekoliko pitanja o aktualnostima iz poduzeća koje vodi.

Pred Komunalcem je velik posao restrukturiranja, koji za Maju Hleb predstavlja ogromnu promjenu kojom će se postići optimizacija troškova i prihoda:

— Očekujem da se bez velikih turbulencija razdvojimo u dva zasebna društva i da nastavimo građanima pružati kvalitetne usluge. Nadam se da ćemo se uklopiti u zadane okvire.

Među velikim planovima za iduću godinu svakako je izgradnja reciklažnog dvorišta. Odgovorni još uvijek odlučuju između dvije lokacije – Reke i Herešina, pri čemu je, prema riječima predsjednice Uprave, izglednija ova u Herešinu bez obzira na to što kažu tamošnji građani:

— Žao mi je što im to smeta. No, postrojenja koja ćemo graditi bit će visokog tehnološkog stupnja i ne bi smjelo biti velikih popratnih nuspojava. Planiramo izgraditi i još jednu cestu iza postojeće, pa se nadam da građani neće toliko trpjeti.

Maja Hleb je svjesna da će nezadovoljnih uvijek biti. No, lokacija u Herešinu najlogičnije je, najoptimalnije i najekonomičnije rješenje kad se uzme u obzir činjenica da je tamo već izgrađen pročistač otpadnih voda i organizirano kompostište, osim ako analize koje su u tijeku ne pokažu drugačije, zaključila je.

zatvori