Petak, 26. travnja 2024.
Home Featured FOTO/VIDEO Dorja Sabolović i Marija Bilić izvele su čaroban koncert povodom božićnih blagdana

FOTO/VIDEO Dorja Sabolović i Marija Bilić izvele su čaroban koncert povodom božićnih blagdana

0
FOTO/VIDEO Dorja Sabolović i Marija Bilić izvele su čaroban koncert povodom božićnih blagdana
Sopranistica Dorja Sabolović u pratnji Marije Bilić na klaviru održala je koncert u koprivničkoj crkvi svetog Nikole biskupa.

Talentirane glazbenice svojom muzikalnošću oduševile su sve prisutne i na čaroban način uvele publiku u nadolazeće božićno vrijeme.

Koprivničanka Dorja Sabolović učenica je solo pjevanja u glazbenoj školi u Varaždinu u klasi profesorice Dorotee Ilčić. Završila je osnovnu glazbenu školu za klavir u Koprivnici te nastavila glazbeno obrazovanje u Varaždinu kao solo pjevač.

Sudjelovala je na mnogim seminarima koje su držali europski i hrvatski solisti, usavršava pjevanje kod akademske profesorice Martine Zadro kod koje je sudjelovala na seminaru pjevanja i glume. Svakodnevno se bavi glazbom i nastupa na raznim događanjima. Od malena je uključena u glazbu počevši od pjevanja u crkvi kao psalmistica te je tako nastavila svoje glazbeno obrazovanje.

Marija Bilić uči klavir u srednjoj glazbenoj školi u Varaždinu pod vodstvom profesorice Ivane Godec-Vinceković. Sudjelovala je na mnogim međunarodnim natjecanjima, raznim nastupima te dva puta nastupala kao solist na Varaždinskim baroknim večerima. Od svoje devete godine intenzivno se bavi glazbom, a u srednjoj školi upisala je violončelo i solo pjevanje kao dodatne predmete.

Mariju i Dorju uz samo prijateljstvo veže i ljubav prema glazbi pa su tako osmislile i ovaj koncert. Izvodile su neke od najpoznatijih klasika (Hatze, Schuber, Bach i drugih) pa sve do tradicionalnih božićnih pjesama.

Sljedeći nastup Dorja i Marija imaju na Koprivničkoj bajci. Koncert je na rasporedu 22. prosinca s početkom u 18 sati.

zatvori