Petak, 3. svibnja 2024.

Podravsko sunce dobilo priznanje za jedan od najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj

Završen je odabir najljepših školskih vrtova u Republici Hrvatskoj i među njima se našao i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Riječ je o ekološko-obrazovnom projektu HRT-a koji traje već 23 godine, a promiče organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitog krajolika i povratak tradicijskim vrtovima.

Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održano je u petak 24. studenoga na Hrvatskoj radioteleviziji. — Sretni smo i ponosni jer je početak ovogodišnje manifestacije Najljepši školski vrtovi krenuo iz Koprivnice — rekla je na završnoj svečanosti dogradonačelnica Koprivnice Melita Samoborec. — Od srca čestitam svim pobjednicima i moram naglasiti da smo posebno ponosni na naš Centar za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” koji je osvojilo priznanje.

Ove godine na natječaj se prijavilo više od stotinu odgojno-obrazovnih ustanova diljem Republike Hrvatske.

— Sve više ravnatelja, profesora, odgajatelja prepoznaje ljepotu rada s djecom na otvorenome i učenje na primjerima. Ove smo godine vidjeli brojne primjere neizmjernoga truda djece i odraslih, ali i uključenost lokalne zajednice, roditelja, baka i djedova, što nas posebno raduje — napomenula je dugogodišnja novinarka i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji Đurđica Čočić, koja je od ove godine i voditeljica projekta Najljepši školski vrtovi.

Zlatnu povelju HRT-a za najljepši školski vrt dobila je Osnovna škola Milan Lang iz Bregane, a za najljepši vrtić izabran je Dječji vrtić “Radost” iz Jastrebarskog. Za najljepšu područnu školu izabrana je Osnovna škola Petar Zrinski iz Čabra – Područna škola Plešce.

Fond za zaštitu okoliša dodijelio je Zelenu povelju Osnovnoj školi Velika Pisanica, Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodijelilo je nagradu učionica na otvorenom Osnovnoj školi Bartol Kašić iz Vinkovaca, a Ministarstvo poljoprivrede nagradu tradicijski uzgoj dodijelilo je srednjoj školi iz Ludbrega.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce osvojio je priznanje Najljepši školski vrtovi za osvojeno 2. mjesto u kategoriji zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Na svečanosti je posebno priznanje dodijeljeno nekadašnjoj voditeljici projekta Najljepši školski vrtovi Lidiji Komes koja je projekt vodila 23 godine.

Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
zatvori