Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: Ovi su Koprivničanci zaljubljenici u vožnju na dva kotača, pogledajte ih u akciji

Vedran Pintarić, Ivan Ružić, Mario Klarić, Kristijan Štefanec i Petar Matas zaljubljenici su u brzu vožnju na dva kotača koji svaki slobodan trenutak provode na nekoj od moto staza. Ekipa se skupila i prošlog vikenda kada su svoje limene ljubimce provozali po karting stazi Rauš u Novom Marofu.

— Odlazak na ovakve rekreacijske vožnje najviše ovise o našem slobodnom vremenu, kad se može skupiti cijela ekipa. Nekima je sad nedavno bila prva vožnja na stazi, neki su već vozili. Međutim, nikad ne idemo pojedinačno, uvijek postoji, ako ništa drugo, prijateljska podrška u ulozi gledatelja — priča nam Kristijan Štefanec, član ekipe.

Tako ih je u Novi Marof došao pogledati, savjetovati i naravno ovjekovječiti atraktivnim fotografijama drag im Miroslav Blažek – ‘Majstor Kina’.

A svima njima ljubav prema motorima je, kažu, urođena. — Ja sam je vrlo vjerojatno naslijedio od djeda i oca, međutim ekipa s kojom danas ostvarujem kilometre na dva kotača složila bi se da mora u samom čovjeku postojati iskrica koja se s vremenom rasplamsa. Jednom davno rekao je moj stariji prijatelj ‘bolje nemoj probati, preuzet će te’ — kaže Kristijan.

Preuzelo je i ostatak ekipe od malih nogu, kad je većina njih ili bila suvozač ocu na kraćim relacijama ili je svoje prve kilometre prošla na dobro poznatim Tomosima.

— Međutim nije tu bila samo vožnja, bilo je tu i puno napora kod samostalnih i učestalih popravaka mopeda sebi i ostalim prijateljima s kojima se krenulo u avanturu na dva kotača. Jedan je popravljao motore, drugi je povoljno “nabavljao” benzin iz tatine kosilice za travu. Uvijek kolektiv, uvijek samo timski. Znate onu: “Nisi pravi bajker ako nisi vozio Tomos” — prisjeća se Kristijan.

Danas najčešće rekreativno provode vrijeme na dva kotača s ekipom, dobrim prijateljima ili pak odlazeći na neke od brojnih moto utrka.

— Neki od nas izrazili su želju da se okušaju u utrkama ubrzanja kojima se profesionalno bave kolege Nikšić i Majstorović, koje i bodre za vrijeme natjecanja. Odlazimo i do automotodroma Grobnik kako bi gledali neke od utrka — kaže Kristijan i dodaje da im je ipak nezaobilazna utrka ona u Križevcima na koju obavezno idu sa svojim boljim polovicama.

zatvori