Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Koprivničanci jurili na motorima do prvih mjesta u Sloveniji, Nikšić: Želim vratiti naslov državnog prvaka

Koprivničanci Alen Majstorović i Dominik Nikšić jurili su na svojim motorima u Slovenj Gradecu do prvih mjesta u klasama do 750 kubika i iznad 750 kubika.

Na Auto-moto Drag Raceu Alen Majstorović je na svom Kawasaki Devilu ZX10R u najjačoj klasi iznad 750 ccm osvojio prvo mjesto s vremenom 9.5 i izlaznom brzinom 248 km/h na 402 metra dugoj stazi. Dominik Nikšić osvojio je prvo mjesto na Kawasakiju ZX6R u klasi do 750 ccm, s vremenom 10.5 i izlaznom brzinom 218 km/h.

Što se tiče hrvatskog prvenstva, Majstorović je trenutno na trećem mjestu ukupnog poretka, dok je Nikšić drugi.

— U jako dobroj poziciji sam da vratim naslov državnog prvaka jer sam četiri boda od prvog mjesta u ukupnom poretku, a preostale su još dvije utrke do kraja prvenstva. U srpnju ću voziti na riječkom Grobniku, a u rujnu u Osijeku — objasnio nam je Nikšić.

Osim u hrvatskom prvenstvu Nikšić ima još neke velike planove.

— U kolovozu se spremamo za Njemačku i utrku u Vilshofenu. Želim upoznati europsku konkurenciju jer mislim napustiti hrvatsko prvenstvo i okušati se na natjecanju gdje je konkurencija silovito jaka. Također spremam novi motor za Europu. Radi se o Kawasakiju ZX10R kojega radimo u suradnji s jednom američkom tvrtkom jer su oni začetnici tog sporta. Proizvest ćemo motor koji teži svega 180 kila, a planiramo postići snagu od 350 konja. Kao pogonsko gorivo koristiti ćemo NITRO-METANOL. Ukoliko sve bude kako treba, motor bi trebao ići ispod 8,6 sekundi i s izlaznom brzinom preko 320 km/h na 402 metra — rekao je Nikšić.

Zaista impresivni planovi koprivničkih brzinaca. Podaci o konjskim snagama, brzinama i svemu ostalom doista zvuče impresivno i sigurni smo da privlače ljude koji su ili manje zainteresirani ili manje znaju o motociklizmu da itekako sa zanimanjem poprate što to rade i gdje se natječu Alen Majstorović i Dominik Nikšić.

Ustupio Dominik Nikšić
Ustupio Dominik Nikšić
Ustupio Dominik Nikšić
zatvori