Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

PRVA ŽNL Imbriovčani i Drnjančani favoriti u Ždali i Novigradu, Graničar nove bodove lovi protiv Kalinovca

Pred nama je drugo kolo Prve županijske nogometne lige. Nakon uzbudljivih utakmica prošlog vikenda, sigurni smo da nas i ove subote i nedjelje čeka isto.

Prve dvije utakmice drugog kola igrat će se već u subotu i to u Legradu i Koprivnici. Legrađani su u prošlom kolu bili uvjerljivi protiv Miklinovca, a nove će bodove tražiti na svom travnjaku protiv Kalinovca. Miklinovčani će pak iskupljenje za loš start u sezonu tražiti u Koprivnici protiv Tomislava iz Žabna.

— Što se tiče naše utakmice, mi smo pod imperativom pobjede jer smo na domaćem terenu. Kalinovac sam gledao u Imbriovcu i moram priznati da sam bio ugodno iznenađen. Čvrsti su, kompaktni i organizirani i bit će nam teško sve dok ne “otključamo bravu”. Onaj koji u toj utakmici zabije prvi pogodak bit će nadomak pobjede. Što se pak tiče utakmice u Miklinovcu, nju je dosta teško prognozirati. Domaćin je pod imperativom pobjede, dok se Žabno dosta pojačalo preko ljeta. Ipak, vjerujem da će Miklinovčani iskoristiti prednost domaćeg terena i slaviti — rekao nam je trener Graničara iz Legrada Želimir Mešnjak.

Preostale utakmice na rasporedu su u nedjelju. Borac koji je ostvario veliki uspjeh u Kupu plasiravši se u 1/16 finala gostovat će u Ždali kod Prekodravca, dok bi drnjanski Tomislav trebao imati lagan posao u Novigradu protiv Drave.

— Bez obzira na “energetsku potrošnju” u Kupu, vjerujem da Borac ima dovoljno širok kadar da osvoji tri boda protiv Prekodravca. Što se tiče utakmice u Novigradu, srce mi govori da prognoziram jedinicu, ali razum daje veliku prednost Drnjančanima, tako da vjerujem da će biti “dvojka” — prognozira trener Graničara.

Ferdinandovac će na svom travnjaku biti domaćin Bratstvu iz Kunovca, u Peterancu ćemo gledati dvoboj poraženih iz prvog kola – Panonije i Osvita, dok će u Koprivničkom Ivancu snage odmjeriti Sloga i molvarska Mladost.

— Kunovčani su mi apsolutna nepoznanica, ali znam kakav je Ferdinandovac i s obzirom na rezultat iz prvog kola prognoziram pobjedu domaćina. U Peterancu prednost dajem gostima, dok u posljednjoj utakmici prognoziram jedinicu; vjerujem da Sloga neće imati velikih problema na svom travnjaku protiv Molvaraca — zaključio je Mešnjak.

Sve utakmice drugog kola, i one subotnje i one nedjeljne, igrat će se s početkom u 17:30.

Prva ŽNL – 2. kolo

Rezultate prognozira Želimir Mešnjak, trener Graničara iz Legrada.

Subota, 26. kolovoza
17:30
Legrad: Graničar – Kalinovac 1
Koprivnica: Miklinovec – Tomislav (Sv. Ivan Žabno) 1
Nedjelja, 27. kolovoza
17:30
Ždala: Prekodravac – Borac 2
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Bratstvo 1
Peteranec: Panonija – Osvit 2
Novigrad Podravski: Drava – Tomislav (Drnje) 2
Koprivnički Ivanec: Sloga – Mladost (Molve) 1

zatvori