Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: VELIKO SLAVLJE Borac nakon prave golijade i produžetaka prošao u Kupu

Nogometaši Borca iz Imbriovca napravili su možda i najveći uspjeh u svojoj povijesti pobijedivši Karlovac nakon produžetaka rezultatom 4:3. Rezultat u regularnom dijelu utakmice bio je 3:3.

Mnoštvo okupljenih gledatelja moglo je zaista uživati u predstavi koju su pružili nogometaši u Imbriovcu. Poveo je domaćin prekrasnim golom Fažona koji je iskosa s lijeve strane pogodio suprotne rašlje gostujućeg golmana. Karlovčani su se uspjeli vratiti u susret pogotkom s 11 metara, ali je Vrkić vrlo brzo ponovno doveo Borac u vodstvo.

Do novog izjednačenja i rezultata 2:2 gosti su došli nakon ubačaja iz kornera kada je najbolje reagirao bivši igrač Slaven Belupa Enes Novinić i glavom postigao pogodak. Pravu golijadu nastavio je Vrkić koji je postigao pogodak za 3:2. Pomogao mu je i jedan obrambeni igrač Karlovca od kojeg se lopta odbila i promijenila smjer.

Ipak, Karlovčani su se odbili predati te su stigli do novog, trećeg izjednačenja. Ponovno je koban za Imbriovčane bio korner, iako je publika negodovala jer je prilikom centaršuta, po mišljenju okupljenih, lopta izišla izvan igrališta i zatim se ponovno vratila.

Pobjednika su na kraju odlučili produžeci. Nakon dodatnih pola sata pobijedio je Borac rezultatom 4:3 pogotkom Bačija. Tako je Borac ostvario povijesni uspjeh plasiravši se u šesnaestinu finala Kupa gdje ga čeka jedan od prvoligaša, a koji će to točno biti saznat ćemo nakon što se odigraju sve utakmice.

zatvori