ONE MAN SHOW U ČAKOVCU Kruno Jambrušić: Sretan sam što su svi moji golovi bili plod lijepih akcija

748
Kruno Jambrušić. Foto: Jasminka Potočnjak.
Jučerašnja predstava Krune Jambrušića u dresu Koprivnice na gostovanju kod Međimurja u prvom kolu Treće hrvatske nogometne lige Istok mogla bi se nazvati simultanka ili ‘one man show’. Četiri postignuta pogotka u pobjedi rezultatom 2:5 već su na startu sezone pokazala kakvo su Zeleni pojačanje dobili u napadu dolaskom popularnog Jambre.

>> Fotogaleriju s utakmice u Čakovcu pogledajte ovdje

Kako je jučerašnja, iznenađujuće visoka, pobjeda protiv prošlogodišnjeg prvaka lige izgledala u očima napadača Koprivnice rekao nam je sam Jambrušić:

— Definitivno smo dobro ušli u utakmicu. Igrali smo jednu organiziranu obranu gdje oni nisu 25 minuta imali niti jednu šansu, a mi smo nakon dvije neiskorištene postigli pogodak. Nakon 30. minute pala nam je koncentracija, prepustili smo inicijativu domaćinu i to su oni iskoristili. Iz dvije individualne greške postigli su dva pogotka i preokrenuli rezultat. Moram priznati da smo na kraju bili sretni što smo gubili samo 2:1 nakon 45 minuta — rekao je Jambra.

Jezikova juha na poluvremenu, ali i međusobni dogovor da se ‘skupe glave’ urodile su plodom, i to kako! Zeleni su postigli četiri komada i tako ‘petardom’ otvorili prvenstvo.

Na odmoru smo se dogovorili da idemo na sve ili ništa. Znali smo da smo bolje pripremljeni, da oni moraju pasti, ali i da moramo podići razinu igre. Znali smo da su igrali produžetke u Kupu prije samo tri dana i tu smo vidjeli našu priliku. Na kraju, kada sve sagledamo, došli smo s gardom pobjednika u Čakovec i to smo u drugom poluvremenu pokazali i u potpunosti zasluženo dobili Međimurje — objasnio je napadač Zelenih.

Foto: Jasminka Potočnjak.

Da će Jambra biti pojačanje najavljivali smo prilikom njegovog potpisa za Zelene, ali htjeli priznati ili ne, nitko se nije nadao da će napadač Koprivnice već u prvom kolu postići četiri pogotka. Kako nam je rekao, posebno ga čini sretnim to što su svi golovi bili plod momčadske igre, truda i zalaganja.

— Izuzetno je lijepo kad čovjek zabije jedan gol, a kako neće biti kada zabije četiri i to četiri koja su donijela tri boda i izuzetno bitnu pobjedu. Također, izuzetno sam sretan što su svi golovi plodovi lijepih akcija. U svima je sudjelovao veliki broj igrača. Centaršutevi, povratne lopte… Kada momčad tako igra onda napadaču nije teško. Ponavljam, sretan sam zbog svojih golova, a još sam sretniji zbog toga što je svaki plod igre cijele momčadi — skroman je Jambra.

Kruno Jambrušić. Foto: Jasminka Potočnjak.

Sigurno će ova važna pobjeda biti veliki podstrek za Zelene da nastave još jače i bolje raditi. S druge strane, tri boda u Čakovcu dokaz su da igrači Koprivnice vrijede i da imaju kvalitetu. Ipak, Jambrušić upozorava:

— Uvjeren sam da će nam ova pobjeda puno značiti. Već smo nakon pripremnih utakmica znali da imamo kvalitetu, a sada smo nakon ove utakmice dobili i pravi putokaz. Vidjeli smo da i u negativnom rezultatu moramo dići visoko glavu i ne predavati se. Ova momčad ima kvalitetu i karakter, ali ni slučajno ne smijemo u bilo koju iduću utakmicu ući sa stavom ‘lako ćemo’. Protiv svakoga moramo ginuti 120 posto i ići sto na sat. U suprotnom, imat ćemo velikih problema. Ponavljam, moramo se tući u svakoj utakmici i tako ćemo osvajati bodove. Ako pristup bude pravi, kao u prvih pola sata i u drugom poluvremenu protiv Međimurja, imamo šanse biti u samom vrhu Treće lige — zaključio je Jambra.

Može li Koprivnica nastaviti s dobrim igrama i osvajati bodove u kontinuitetu saznat ćemo već idućeg vikenda kada na koprivničkom Gradskom stadionu gostuje BSK.