Subota, 11. svibnja 2024.
Home Sport Ostali sportovi Galop Team domaćin turnira u preponskom jahanju, odlična Sonja Žepina

Galop Team domaćin turnira u preponskom jahanju, odlična Sonja Žepina

0
Galop Team domaćin turnira u preponskom jahanju, odlična Sonja Žepina
Sonja Žepina s trenerima Tomislavom i Sanjom Kavur.
Konjički klub ‘Galop team’ po prvi je puta bio domaćin turnira u preponskom jahanju na svom terenu. Na prostorima Ergele Galop u Peterancu održan je jednodnevni turnir s pet utakmica, a gostovalo je nekoliko konjičkih klubova – KK Koprivnica, KK Karoca, KK Varaždin 95 i KK Nikola Zrinski.

Jahači su se natjecali na visini prepona od 0,60, 0,80, 1,00, 1,10 i 1,20 metara. Utakmica visine 0,60 centimetra namijenjena je mladim konjima te jahačima koji tek počinju svoju natjecateljsku karijeru. Galop team je u njoj imao dva predstavnika – Maju Ivačić na pastuhu Ahatu i Tomislava Kavura na mladoj kobili Coco girl.

U stilskoj utakmici na visini jedna prepona, jedan metar pobijedio je Saša Torre na grlu Carmen iz KK Karoca, a Galop team je imao nekoliko svojih predstavnika – Sanju Kavur na Abbi II i Darlingtonu, Emu Kolarek na Luciferu, Sonju Žepinu na Demi te Tomislava Kavura na Dakoti.

U Galop teamu su osobito ponosni na Sonju Žepinu i njenu kobilu Demi koje su, osim što su prvi put nastupile na visini od 1,10 metara, osvojile prvo mjesto u toj utakmici. Nagradu im je uručio gradonačelnik Mišel Jakšić.

U najzahtjevnijoj utakmici na visini od 1,20 m pobijedio je Mihovil Šušnić na grlu Crystal Clear, dok su Tomislav Kavur i Amante osvojili drugo mjesto. To je ujedno bio i prvi nastup ovog mladog grla na ovoj visini.

zatvori