Nedjelja, 28. srpnja 2024.

FOTO Glavna prometnica u Draganovcu uskoro dobiva novo, suvremeno ruho

Do rujna ove godine vozit ćemo se po obnovljenoj Radničkoj cesti u Draganovcu. Uvjeren je u to koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je danas sa svojim suradnicima obišao radove koji su u tijeku na ovoj prometnici.

Trenutno se radi na oborinskoj kanalizaciji i Radnička je, osim za stanare, zatvorena za promet. Nakon toga će se postavljati javna rasvjeta te asfaltirati kolnik s pješačko-biciklističkom stazom.

Sve to koštat će 3,5 milijuna kuna, što, ističe Jakšić, znači da je u Mjesni odbor Draganovec uloženo 4,2 milijuna proračunskih kuna. — Treba reći i da smo povukli novi sloj asfalta u dijelu Krešimirove ulice u Starigradu i cijelom Ulicom Draganovec pa smo dobili punu os dugačku gotovo kilometar i pol koju smo obnovili najvećim dijelom na području Draganovca.

Uz osam milijuna kuna uloženih u prigradska naselja, koprivnički gradonačelnik pohvalio se danas novinarima da se puno radi i po Koprivnici. — Radi se i u Ratarskoj, u Hrvatske državnosti, na spojnoj cesti Peteranska – Čarda, a krenuli su radovi i na pješačkoj stazi na Lenišću.

Podsjetimo, mještani Draganovca u veljači su se zbog neasfaltiranih prometnica u svom mjestu okupili ispred Gradske uprave, a prosvjed je završio u pomirljivom tonu.

zatvori