Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Mještani Draganovca prosvjedovali pred Gradskom upravom

Današnji prosvjed mještana Draganovca ispred Gradske uprave završio je u mirnom i pomirljivom tonu.

Dvadesetak okupljenih prosvjednika ubrzo nakon dolaska na Zrinski trg prihvatilo je poziv i ušlo u Gradsku vijećnicu kako bi sa zamjenicom gradonačelnika Melitom Samoborec, predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Gošekom i pročelnicom Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje Jasnom Golubić raspravili o njihovim problemima i zahtjevima.

Podsjetimo da je glavni povod organiziranja prosvjeda bila, unatoč višegodišnjim obećanjima, još uvijek neasfaltirana Rudarska ulica, a na sastanku im je pojašnjeno zašto će se prije toga asfaltirati Mirni dol.

– Objasnili smo im da je u naselju Draganovec pokrenuta potrebna procedura za asfaltiranje nekoliko ulica. No, ne za ulicu za koju nas oni sad traže već za Ulicu Mirni dol zato što se ta nastavlja na Radničku koju ove godine asfaltiramo, a tek iz nje ide Rudarska pa je tehnički logično da je Ulica Mirni dol prva na redu – rekla nam je pročelnica Jasna Golubić nakon sastanka.

Draganovčanima je rečeno i da će se, što se tiče njihovih ostalih zahtjeva, u 2018. kanalizaciju u ulicama Vinogradarski put i Bukovečkoj prijaviti na EU projekte, a razgovaralo se i o problemu neriješenih imovinsko-pravnih odnosa i nedovoljnoj širini cesta.

– Naši mještani će sve što se traži dati. Imamo potpisane peticije u kojima su se ljudi odrekli dijela svojih ograda i ne znam čega sve ne i nadam se da neće biti problema. Valjda će ti petogodišnji, desetogodišnji i dvadesetogodišnji planovi biti ispunjeni – rekla je organizatorica prosvjeda i potpredsjednica draganovečkog Mjesnog odbora Biserka Grahovac.

Grahovac je na kraju zaključila da je prosvjed uspio jer su saslušani i izrazila nadu da neće više na ovakav način morati iskazivati svoje nezadovoljstvo.

Sastanku nije prisustvovao zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić jer je bio na službenom putu u Zagrebu.

 

Mještani Draganovca prosvjeduju ispred Gradske uprave

Posted by Drava.info on Friday, February 10, 2017

 

zatvori