Subota, 18. svibnja 2024.

KOPRIVNIČKI AUSTRIJANCI Milas, Takač i Jambrušić nosili svoj Rohrbach do naslova prvaka

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o Mati Milasu, Filipu Takaču i Damiru Jambrušiću, Koprivničancima koji svoj nogometni kruh zarađuju u Austriji. Slučajno ili ne, baš su nakon toga osvojili naslov prvaka sa svojim Rohrbachom, austrijskim klubom koji se natječe u šestoj ligi u Štajerskoj.

Šalu na stranu, Mate, Filip i Damir osigurali su naslov prvaka dva kola prije kraja sezone pobjedom nad Pinggauom rezultatom 4:0. Dva pogotka u toj utakmici zabio je Jambrušić, a prvi, za 1:0, zabio je Milas.

— Titulu smo dočekali nakon tri godine igranja u klubu. Prve dvije godine bili smo blizu, prvo mjesto izgubili smo u zadnjem kolu. Prve sezone bili smo drugi, a prošle treći pa se može reći da smo napokon postigli što je klub zacrtao još prije dvije godine. Osjećaj je zaista odličan, a kako i ne bi bio nakon što si tri godine na milimetar do cilja. Svi su zadovoljni, a moram istaknuti da je ovo prvi put da je klub osvojio ovu ligu — rekao nam je Mate Milas.

Ustupio Mate Milas.

Koprivničanci su sa svojom momčadi cijelu sezonu bili na vrhu tablice. Na polusezoni su imali čak osam bodova prednosti ispred drugoplasirane momčadi što su na proljeće uspjeli sačuvati. Takač je bio neizostavni kotačić u veznoj liniji, Jambrušić je zabio čak 27 golova i trenutno je prvi strijelac lige, dok je Milas dodao veliki obol što u veznoj liniji, što na lijevom krilu, što na lijevom beku.

— Sezona je bila dobra. Osobno sam možda čak i više očekivao, ali s obzirom na sve okolnosti, moram biti zadovoljan. Veći dio sezone proveli smo na prvom mjestu, a kada je tako nezadovoljstvu nema mjesta. Sve u svemu zadovoljan sam svojim igrama, a moram pohvaliti i Filipa i Damira koji su odigrali još jednu odličnu sezonu — objasnio nam je Milas.

Iako su još dva kola do kraja sezone Mate je već sada počeo razmišljati o tome što će i kako će u idućoj sezoni.

— Vjerujem da ću i sljedeće sezone igrati u Austriji, ali nisam siguran hoće li to biti u istom dresu. U sljedeća dva tjedna pričat ću s ljudima u klubu i vidjeti kako oni razmišljaju, a i procijeniti kakve su mi druge mogućnosti i opcije — zaključio je Milas.

Što se tiče Takača i Jambrušića, prvom dosta vremena oduzima posao koji je nedavno dobio tako da još uvijek nije odlučio definitivno što će s nogometnom karijerom u Austriji, dok će popularni Jambra najvjerojatnije ostati u Rohrbachu. Uvijek je lijepo pisati o odličnim rezultatima Koprivničanaca, a Mate, Filip i Damir zaista zaslužuju pljesak za pothvat koji su učinili sa svojim klubom.

zatvori