Petak, 3. svibnja 2024.

TKO ĆE ULOVITI NAJVEĆU Ovo su pravila za ‘Najulov’ Podravine i Prigorja

Športsko ribolovni savez Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Turističkom zajednicom naše županije od 1. travnja pa sve do kraja ove godine organizira natjecanje ‘Najulov Koprivničko-križevačke županije’.

Pravo prijave za najulov imaju svi športski ribolovci s važećim godišnjim i dnevnim dozvolama za obavljanje ribolova te članovi susjednih ovlaštenika koji posjeduju reciprocitetne dozovole za područje naše županije.

>> NAJULOV Tko upeca najveću ili najvećega osvojit će prestižnu nagradu

Deset kategorija ribe se boduje i mjeri u kilogramima: šaran 60 cm, štuka 70 cm, som 100 cm, smuđ 50 cm, bolen 50 cm, mrena 50 cm, grgeč 30 cm, linjak 30 cm, deverika 30 cm i plotica 20 cm. Važno je napomenuti da sve ribe moraju biti ulovljene na terenima našeg ribolovnog saveza.

Kako se prijaviti i pravila natjecanja

– Prijava se dostavlja na ispunjenom i ovjerenom obrascu prijave koji je objavljen na web stranicama Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije. Uz popunjeni i ovjereni prijavni obrazac dostavljaju se tri fotografije. Prijave se dostavljaju poštom na adresu Športsko ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije, Hrvarske državnosti 7, Koprivnica ili putem maila na mail adresu: [email protected].

– Riba se mjeri u centimetrima na način da se mjeri od vrha ustiju do kraja sklopljene repne peraje. Osim dužine, riba se obavezno mora izvagati. Mjerenje i vaganje se vrši u prisustvu najmanje jednoga svjedoka koji kasnije ovjerava svojim podacima i potpisom prijavu. Kod bodovanja primjenjuje se pravilo 1 gram = 1 bod odnosno 1 centimetar = 1 bod.

– Jedna fotografija mora biti snimljena uz vodu na kojoj je riba ulovljena, zbog promocije same vode. Na fotografiji uz ribu mora se nalaziti ribolovac koji je ulovio tu ribu, te istu držati u rukama i osoba koja se na prijavnici potpisala kao svjedok.

– Jedna fotografija mora biti snimljena na način da je riba položena na prostirci ili na neku drugu podlogu koja osigurava maksimalnu zaštitu ribe od ozljeđivanja, može i na travi. Na istoj fotografiji uz ribu mora biti metar postavljena na način da se početak metra mora nalaziti uz ribu kad se zamisli okomica na početak ribljih usta, a završetak metra mora biti najmanje 20 cm iza repa ribe, odnosno da se na slici metra vidi slijedeća desetica koja dolazi tako da povjerenstvo preko fotografije može utvrditi da se stvarno radi o prijavljenoj dužini na prijavnici.

zatvori