Četvrtak, 2. svibnja 2024.

DRUGA ŽNL Kolo derbija, Vidačak: Ferdinandovac će nas napasti, a mi ćemo iskoristiti kontre i polukontre

Ovog vikenda igrat će se 19. kolo Druge županijske nogometne lige, a obilježit će ga nekoliko derbija. Posebno će biti zanimljive utakmice u Sigecu i Miklinovcu.

Sigečka Mladost na svom će travnjaku ugostiti prvoplasirani Ferdinandovac. Mladostaši su u posljednja dva kola malo usporili te su nakon tri pobjede u nizu upisali poraz i remi, ali će sigurno biti i više nego motivirani protiv do sada i više nego uvjerljivog lidera prvenstva. — Iako je Ferdinandovac odlična momčad, mi se sigurno nećemo predati. Ako budemo pravi možemo doći do sva tri boda, iako bismo bili zadovoljni i s remijem. Očekujem sličnu, tvrdu utakmicu kao i protiv Starigrada, ali s tim da će nas ovaj put gosti napadati, neće se braniti, što ćemo mi iskoristiti za svoje odlične kontre i polukontre. Kažem, nadam se osvajanju tri boda, ali remi je nekako realan rezultat. Do kraja sezone mislim da ćemo se s Lipom boriti za treće mjesto — rekao nam je trener Mladosti Mladen Vidačak.

Susjedske derbije će pak igrati Miklinovec i Starigrad, dvije momčadi koje su upisale pet proljetnih pobjeda, te Tehnika i bregovska Mladost koje će svoje snage odmjeriti na terenu s umjetnom travom koprivničkog Gradskog stadiona. — U susretu Miklinovca i Starigrada prednost bih dao domaćinu. Zaista u zadnje vrijeme igraju odlično i mislim da im nitko ne može uzeti drugo mjesto. Što se tiče druge utakmice u Koprivnici, Tehnika je puno jača ekipa od Mladosti koja je u krizi i mislim da će sigurno osvojiti tri boda — prognozira Vidačak.

Reka će na svom travnjaku ugostiti hlebinsku Lipu, a u Gotalovu će igrati GOŠK i Prugovac. — Reka ako se želi spasiti iz ove opasne situacije mora ići na sva tri boda, ali s druge strane Lipa je odlična momčad i zna na gostovanjima biti jako opasna. Prognoziram remi. U utakmici GOŠK-a i Prugovca prednost dajem domaćinu — rekao je trener Mladosti.

Dvije momčadi s križevačke strane, Gornja Rijeka i Hrvatski bojovnik, ugostit će na svojim travnjacima vojakovačku Viktoriju odnosno herešinski Omladinac. — Vojakovac se u zadnje vrijeme dosta digao u formi, ali Gornja Rijeka je na svom terenu odlična. Mislim da će prigorski derbi završiti neriješenim rezultatom. Hrvatski bojovnik neće imati velikih problema protiv Omladinca te će osvojiti tri boda — zaključio je Vidačak.

Utakmica Tehnike i bregovske Mladosti igrat će se u subotu s početkom u 14:30, a susreti u Sigecu, Reki i Koprivnici na rasporedu su od 16 sati. U nedjelju će se utakmica u Mokricama Miholečkim igrati u 15 sati, a sve ostale počinju sat vremena kasnije.

Druga ŽNL – 19. kolo

Rezultate prognozira Mladen Vidačak, trener Mladosti (Sigetec).

Subota, 15 travnja
14:30
Koprivnica: Tehnika – Mladost (KB) 1
16:00
Sigetec: Mladost – Ferdinandovac X
Reka: Reka – Lipa X
Koprivnica: Miklinovec – Starigrad 1
Nedjelja, 16. travnja
15:00
Mokrice Miholečke: Hrvatski bojovnik – Omladinac 1
16:00
Gornja Rijeka: Gornja Rijeka – Viktorija X
Gotalovo: GOŠK – Prugovac 1

zatvori