Petak, 26. travnja 2024.

DERBI STOPOSTOTNIH U MIKLINOVCU Kuhar: Zanimaju nas samo tri boda! Cvele: Probudili smo se!

Ovog vikenda čeka nas susjedski derbi dviju momčadi Druge županijske nogometne lige koje u proljetnom dijelu sezone imaju stopostotni učinak. Drugoplasirani Miklinovec ugostit će Starigrad koji je trenutno na diobi trećeg mjesta s još dvije momčadi.

Gledajući proljetni dio prvenstva, obje momčadi imaju pet pobjeda iz pet susreta. Miklinovec je redom rušio Hrvatski bojovnik, Viktoriju, GOŠK, Gornju Rijeku i Prugovac, dok je Starigrad svladao Lipu, Reku, Tehniku, sigečku Mladost i Hrvatski bojovnik. Gledajući cijelo prvenstvo subotnji domaćin je na osam, a gost na šest pobjeda u nizu.

Starigrad se preporodio dolaskom novog trenera Ranka Celiščaka. Popularni Cvele očito je ‘pogodio žicu’ svojih igrača. Posebno se to vidjelo u prošlom kolu kada su praktički izgubljenu utakmicu protiv Bojovnika preokrenuli u posljednjih pet minuta susreta, a valja izdvojiti i veliku pobjedu u Sigecu protiv Mladosti gdje su slavili s 2:1 i to preokretom.

— Bit će to pravi gradski derbi, odlična i otvorena utakmica. Miklinovec je favorit, ali i mi smo se na proljeće probudili. Ulazimo u utakmicu bez nekoliko važnih igrača, ali svi koji istrče siguran sam da će dati sve od sebe. Nadam se pobjedi, ali nećemo biti razočarani ako ne dođemo do nje. Rezultati iza nas otvorili su nam mogućnost da igramo jedan moderan nogomet, željni smo nadigravanja jer panike, u rezultatskom smislu, više nema. Starigrad zaista ima velike potencijale, ne samo u seniorskoj momčadi već i u školi nogometa koja je najbolja uz onu Slaven Belupa. Moram pohvaliti i Miklinovčane koji su se odlično organizirali i imaju odličnu momčad i siguran sam da će u subotu biti jako teško — rekao nam je trener Starigrada Ranko Celiščak.

Miklinovčani su pak nakon tri vezana poraza u proljetnom dijelu sezone upisali osam pobjeda u nizu. Mnogi su mislili da će ‘Žuta podmornica’ krenuti silaznom putanjom nakon odlaska najboljeg strijelca kluba Vedrana Kovača na zimu, ali dogodilo se upravo suprotno. Starigrad će biti pravi test za nogometaše trenera Matije Kuhara.

— Mislim da je ova utakmica zaista derbi kola. Moramo respektirati Starigrad posebno zbog rezultata koje su ostvarili na proljeće. Nama će nedostajati dva ključna igrača Keser i Vezijak kojih nema zbog privatnih obaveza i kartona. Ipak, oni koji će ući umjesto njih i više su nego dostojne zamjene i ne vidim neki veliki problem u njihovom izostanku. Naravno, kao i u svakoj drugoj, domaćoj ili gostujućoj utakmici, Miklinovec će ići na pobjedu. Ponavljam, respektiramo Starigrad, ali na našem terenu moramo uzeti tri boda pod svaku cijenu — rekao je trener Miklinovca Matija Kuhar.

Što se tiče sastava, Miklinovčanima će sigurno nedostajati Keser i Vezijak, a upitan je i nastup Maričića koji je u prošlom kolu igru napustio već u prvom poluvremenu zbog ozljede. Starigrad pak neće moći računati na kartonirane Sršeka i Sočeca te od prije ozlijeđenih i odsutnih Demetera, Pavešića i Pala.

Braća Đurec, Krstitović i Šimunić s jedne strane te braća Nemčić, Brkić i Foruglaš s druge strane garantiraju odličan gradski derbi. Čiji će niz pobjeda stati u subotu vidjet ćemo nakon utakmice koja će se igrati u Miklinovcu s početkom u 16 sati.

zatvori