Subota, 27. travnja 2024.

MARIO LESJAK Koprivnički powerlifter želi ‘dići’ novo zlato

Koprivničanac Mario Lesjak, član Powerlifting kluba Đurđevac, sprema se za natjecanje u Pitomači gdje će za vikend ‘napasti’ medalje u disciplinama powerlifting i bench press.

Podsjetimo, prije samo nekoliko dana bio je nominiran za najuspješnijeg sportaša grada Đurđevca za prošlu godinu, što mu je bio veliki motiv za naporne treninge i natjecanja koja dolaze. Prvo takvo je ovog vikenda u Pitomači.

Ustupio Mario Lesjak.

— Cilj u Pitomači mi je medalja u “kraljevskoj” disciplini – Bench pressu. Veselim se dobroj konkurenciji i kao svaki pravi sportaš želim da najbolji pobijedi. Što se tiče moje spremnosti, nažalost, još uvijek nisam zaliječio ozljedu ramena koju vučem već pola godine pa nisam bio u stanju trenirati punim kapacitetom. O čemu se točno radi saznat ću nakon nalaza magnetske rezonance — rekao nam je Lesjak.

Unatoč ozljedi, Mario vjeruje da može doći do medalje za koju će se boriti u kategoriji seniora do 105 kilograma. Nakon Pitomače, powerlifteru s Vinice slijede natjecanja u svibnju u Ljubljani, zatim na domaćem terenu u Đurđevcu pa u rujnu u Šibeniku. Sve će kulminirati u prosincu kada će se Lesjak za medalje boriti na Državnom prvenstvu.

Podsjetimo, ovaj Koprivničanac je dvije godine za redom prvak Hrvatske u bench pressu u kategoriji do 105 kilograma.

zatvori