Subota, 27. travnja 2024.

OBRANIO NASLOV Naš Koprivničanac prvak je Hrvatske u bench pressu

Koprivničanac Mario Lesjak, rodom iz Gabajeve Grede, osvojio je naslov prvaka Hrvatske u bench pressu. Prvenstvo je održano u Zadru, a Mario je najbolji bio u kategoriji do 105 kilograma, obranivši time lanjski naslov.

Osim zlata u bench pressu, Mario je osvojio i drugo mjesto u apsolutnom poretku svih kategorija. Tridesetpetogodišnjak je ovaj veliki uspjeh postigao prije tri dana, a na natjecanje umalo nije ni otišao:

— Pripreme su trajale dugo. Nažalost, bilo je dosta povreda, a samo tri dana prije prvenstva dobio sam i virozu. Ipak, previše sam truda i volje uložio da preskočim takvo natjecanje te sam otišao u Zadar. Nisam presretan svojim nastupom jer ne gledam samo osvojeno prvo mjesto već gledam kako da napredujem iz dana u dan. Na kraju, sumirajući sve što se događalo, ozljede i virozu, zadovoljan sam — rekao nam je.

Prvo mjesto osvojio je sa 170 podignutih kilograma. U jednom trenutku digao je i deset kila više, ali su suci proglasili pokušaj nevažećim. Kako je sam rekao, očekivao je više, ali okolnosti to nisu dozvolile.

Ustupio Mario Lesjak.
Ustupio Mario Lesjak.

— Sada mi slijedi odmor i treninzi lakšeg intenziteta. Želim zaliječiti rame kako bih se krajem prvog mjeseca vratio u puni trening i pripremio se za iduće natjecanje koje će biti u ožujku u Pitomači — zaključio je.

Mario je oduvijek u sportu. Što u nogometu, što u boksu. Teretana ga je privukla amaterski, a kako je vrijeme odmicalo tako je i ljubav rasla. Prije otprilike tri godine krenuo je s powerlifting treninzima. O tome koliko je dobar govore rezultati s državnih prvenstava. 2014. bio je viceprvak, a posljednje dvije godine prvak.

Najveća želja mu je da ga, za razliku od ove godine, zaobiđu ozljede kako bi se još jače posvetio treninzima i postizao još bolje rezultate.

zatvori