Srijeda, 22. svibnja 2024.
Home Aktualno Štefica Janžek Jendric krenula u utrku za gradonačelnicu Koprivnice

Štefica Janžek Jendric krenula u utrku za gradonačelnicu Koprivnice

0
Štefica Janžek Jendric krenula u utrku za gradonačelnicu Koprivnice
Izvor: Štefica Janžek Jendric (Facebook).
Štefica Janžek Jendric iz Starigrada bit će kandidatkinja Demokratske stranke žena za gradonačelnicu Koprivnice.

Radi se, podsjećamo, o novoj političkoj stranci koja je u našoj županiji osnovana sredinom siječnja kada nam je i povjerenik za našu županiju Danijel Kovačević najavio da planiraju imati kandidate za načelnike, gradonačelnike te župana.

Štefica Janžek Jendric inače je medicinska sestra koja već desetak godina radi u koprivničkoj bolnici. Nikad se prije nije bavila politikom, a u Demokratsku stranku žena učlanila se jer je to, kako kaže, jedina stranka koja stavlja žene na prvo mjesto. Na naš upit zašto se odlučila ući u utrku za najistaknutiju gradsku funkciju, odgovorila nam je da je to bio prirodan slijed događaja nakon što je postala povjerenica stranke za grad Koprivnicu. Kad smo ju pak pitali o projektima koje ima u planu provesti ako postane prvom ženom Koprivnice, odgovorila nam je:

— Ja bih rado da mi tu otvorimo više vrtića, da se zaštite samohrane i razvedene majke, da sva djeca imaju pravo na jednak dječji doplatak, bez obzira na status, i htjela bih da osnujemo servis medicinskih sestara. To su mi neki od ciljeva.

Ova Koprivničanka na lokalnim izborima očekuje prvenstveno podršku žena, ali i muškaraca jer, dodaje, žene su njihove bolje polovice. Njoj, ali i stranci, najbitnije je da probiju led i da se za njih čuje te da im se priključi što više žena.

zatvori