Petak, 3. svibnja 2024.
Home Aktualno IN MEMORIAM Napustio nas je koprivnički gospodarstvenik Dragutin Gregorko

IN MEMORIAM Napustio nas je koprivnički gospodarstvenik Dragutin Gregorko

0
IN MEMORIAM Napustio nas je koprivnički gospodarstvenik Dragutin Gregorko
Ustupila Jadranka Lakuš.
Preminuo je ugledni koprivnički gospodarstvenik Dragutin Gregorko. Rođen je 14.11.1936. u Koprivničkom Ivancu no cijeli je život proveo u Koprivnici.

Gregorkov pogreb trebao je biti sutra, no kako je danas preminula i njegova supruga Anica, obitelj će organizirati zajednički pogreb u četvrtak.

Vrijedno je podsjetiti da je Dragutin Gragorko profesionalno bio vezan za Hrvatske željeznice te je najzaslužniji za elektrifikaciju pruge Dugo Selo – Koprivnica – Botovo čime je putovanje prema Zagrebu skraćeno s 2 sata i 15 minuta na samo 59 minuta. Povećana je i prijevozna moć pruge, i to za 104%.

Veliki je doprinos Dragutina Gregorka i za realizaciju koprivničkih infrastrukturnih objekata, poput izgradnje dva nadvožnjaka na koprivničkoj zaobilaznici. Zaslužan je i za izgradnju suvremenog željezničkog konačišta ali i za poticanje djelovanja Limene glazbe željezničara te Kuglaškog kluba Željezničar.

Gregorkova je ideja bila i uvođenje poslovnog vlaka na relaciji Osijek – Zagreb, koji još uvijek prometuje a znamo ga pod imenom Podravka.

Posljednji ispraćaj supružnika Gregorko –Dragutina i Anice, bit će u četvrtak, 2. veljače u 15 sati na koprivnčkom Gradskom groblju Pri svetom Duhu.

zatvori