Srijeda, 15. svibnja 2024.
Home Aktualno Sobota: Ja zapravo očekujem da Podravka kupi Atlantic, a ne obratno

Sobota: Ja zapravo očekujem da Podravka kupi Atlantic, a ne obratno

0
Sobota: Ja zapravo očekujem da Podravka kupi Atlantic, a ne obratno
Darko Sobota i Tomislav Babić / snimio Marko Posavec.
Rasprava o proračunu sa sinoćnje sjednice Županijske skupštine bila je prilika da se ponovno otvori tema o budućnosti Podravke.

SDP-ov Tomislav Babić upozorio je da status Podravke itekako utječe na punjenje lokalnih proračuna:

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

— Iznimno me zasmetala, a ima veze s prihodovnom stranom proračuna, informacija da se naša županijska izvršna vlast zalaže za spajanje Podravke s Atlanticom. Ja se nadam da vi, kolega dožupane, znate što to znači. To znači seljenje Uprave iz Koprivnice i pad prihoda i Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Uslijedio je odgovor prozvanog dožupana, HDZ-ovog Darka Sobote:

— Ja sam izjavio da to ne mora značiti nužno zlo ako će se Podravka baviti s poslom onakvim kakav treba biti. Ja zapravo očekujem da Podravka kupi Atlantic, a ne obratno.

Darko Sobota. Snimio Marko Posavec.
Darko Sobota. Snimio Marko Posavec.

Dožupan Sobota tvrdi da je njegova izjava iz intervjua u lokalnom tjedniku izvučena iz konteksta:

— Morate pročitati cijeli tekst u kojemu jako lijepo piše da nije baš onako kako je u podnaslovu. U tekstu piše da sam ja izjavio koji je stav moj osobni, ali i stav Županijskog odbora HDZ-a, da smo mi za ovakav sustav i oblik vlasništva kakav je trenutno. To lijepo piše u tekstu.

U posljednje vrijeme sve se glasnije govori da se daleko od očiju javnosti priprema, pa i provodi promjena vlasničke strukture Podravke. No, odgovorni zasad uglavnom odbijaju javnosti dati podrobnije informacije, iako uz fondove važnu ulogu u svemu ima i država.

zatvori