Ponedjeljak, 13. svibnja 2024.
Home Aktualno FOTO & VIDEO Frizerka Marija Posavec brojnim nagradama i priznanjima dodala i medalju Grada Koprivnice

FOTO & VIDEO Frizerka Marija Posavec brojnim nagradama i priznanjima dodala i medalju Grada Koprivnice

0
FOTO & VIDEO Frizerka Marija Posavec brojnim nagradama i priznanjima dodala i medalju Grada Koprivnice
Marija Posavec rođena je 8. kolovoza 1957. godine u Đelekovcu gdje je završila osnovnu školu, a 1975. godine završava Školu za obrazovanje kadrova u privredi “1.MAJ” u Koprivnici i postaje kvalificirani radnik frizerske struke za zanimanje ženski frizer.

Praktični dio naukovanja obavila je kod cijenjenog brijača frizera Jože Horvata koji je 1974. godine otišao u mirovinu, a njegovu radnju na Trgu mladosti preuzima Zvonko Balaš kod kojeg se Marija Posavec zapošljava 1976. godine i radi sve do njegove smrti 1987. godine kada ona preuzima radnju i postaje samostalni obrtnik i vlasnik Frizerske radnje za žene “Marija”.

Micika Posavec. Snimio Marko Posavec.
Micika Posavec. Snimio Marko Posavec.

Godine 1992. mijenja lokaciju i do danas uspješno posluje sa četiri djelatnice u frizerskom salonu “Mullier”.

Kroz 30 godina rada izučila je oko 45 učenika od kojih je neke i zaposlila u svom salonu, a nekolicina ih ima svoje frizerske salone na što je veoma ponosna. Svake godine, od 1999. godine nominirana je od Zavoda za poslovna istraživanja kao istaknuti hrvatski obrtnik i uvedena je u njihovu Zlatnu knjigu.

Vrlo rado se odaziva na razne humanitarne revije i dobitnica je mnogih priznanja i zahvala. Dobitnica je Priznanja Udruženja obrtnika Koprivnica “Brončana cehovska škrinjica” i Priznanja Ministarstva poduzetništva i obrta “Šegrt Hlapić”, a članica je i Obrtničkog savjeta Grada Koprivnice.

Marija Posavec majka je dvije kćeri, od kojih je jedna završila za frizerku u Strukovnoj školi u Varaždinu i ima svoj salon u zajedničkom poslovnom prostoru.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
zatvori