Subota, 27. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO Najljepše su ivanečke i bregovske vuzmene košarice

FOTO Najljepše su ivanečke i bregovske vuzmene košarice

0
FOTO Najljepše su ivanečke i bregovske vuzmene košarice
Snimio Marko Posavec.
Učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec i vrtićarci Dječjeg vrtića Potočić iz Koprivničkih Bregi ove su godine izradili najljepše vuzmene košarice.

Najbolje košarice proglašene su na današnjem svečanom prijemu i uručenju priznanja kod koprivničko-križevačkog župana Darka Korena koji je tim povodom rekao da im je želja na ovaj način djecu učiti čuvanju tradicije koja je bitan segment svakog društva.

Vuzmena košarica je put koji govori na koji način se moraju, od malih nogu, odgajati naši klinci kako bi sutra oni bili nositelji takvih programa. Ako nemaju usađene te vrijednosti koje smo i mi naslijedili od naših starijih, onda se izgubi ta jedna nit.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Vuzmene košarice ove je godine izrađivalo 13 škola i 9 vrtića s područja naše županije, a kako izgleda pobjednička, opisala nam je učenica četvrtog razreda Osnovne škole Koprivnički Ivanec, Tea Salajec.

Prvo smo na jednom platnu radili ivanečki vez, vurice, i onda su to učiteljica Đurđica i teta Doroteja rezale i lijepile na naše pisanice i to je sad na vuzmenoj košarici.

Izabrati najljepše nije bio nimalo lak zadatak jer osim što su sve bile lijepe i kreativne, ove se godine prema riječima direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije Zdravka Mihevca prijavio najveći broj skupina.

Također, Mihevc je istaknuo da je na ovogodišnjoj Vuzmenoj košarici humanitarnom prodajom prikupljeno 5.569 kuna i da će novac biti iskorišten za opremanje Pedijatrije u koprivničkoj Općoj bolnici.

Posebno priznanje za doprinos Vuzmenoj košarici i izložbi Ususret Uskrsu primila je Antonija Novak.

Osnovne škole

1. mjesto – Osnovna škola Koprivnički Ivanec
2. mjesto – Područna škola Reka
3. mjesto – Područna škola Gotalovo

Dječji vrtići

1. mjesto – Dječji vrtić Potočić, Koprivnički Bregi
2. mjesto – Dječji vrtić Smiješak, Koprivnica
3. mjesto – Dječji vrtić Maslačak, Đurđevac

zatvori