Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno Uz Dan zdravog osmijeha: Evo koji vrtićarci imaju najzdravije zube

Uz Dan zdravog osmijeha: Evo koji vrtićarci imaju najzdravije zube

0
Uz Dan zdravog osmijeha: Evo koji vrtićarci imaju najzdravije zube
Ustupila dr. Nada Šešić.
Desetu godinu za redom u Koprivnici je provedena preventivna akcija zaštite i zdravlja zubi predškolske i školske djece Grada Koprivnice.

Podsjetila je na to dr. Nada Šešić povodom jučerašnjeg Dana zdravog osmijeha koji se posebno obilježava u Dječjim vtićima Svetoga Josipa i Tratinčica, u Osnovnoj školi Đuro Ester te u Centru Svitanje. Ovaj dan prilika je da voditeljica ovog preventivnog programa izdvoji postignute rezultate:

Ove godine nakon sistematskog pregleda šestogodišnjaka, to je relevantna grupa za praćenje dento-oralnog zdravlja predškolske djece, i nakon statističke obrade došli smo do podatka da su djeca u Vrtiću sv. Josipa ove godine najbolja što se tiče broja djece s intaktnim mliječnim zubima i broja djece s karijesom. Znači, najmanje karijesa imaju djeca u Vrtiću sv. Josipa. Taj broj, KEP-indeks, znači zbroj karioznih, ekstrahiranih ili plombiranih zubi je 2, znači dva po djetetu. To je vrlo dobar rezultat.

Zbog tako dobrog rezultata, djeca iz Vrtića sv. Josipa dobila su posebne nagrade. Inače, u sklopu preventivne akcije za koprivničke su mališane pripremljeni posebni edukativni letci te na dar i zubne paste.

zatvori